5b, Veckobrev 2019-09-20

I måndags gjorde vi ett fantastiskt besök på Science city på Konserthuset i Växjö. Det var en ära för oss att visa upp våra mycket skötsamma och intresserade elever. Det är en glädje att få åka iväg på utflykt med dem! Vill ni veta mer om denna dag, titta gärna på blogginlägget från besöket.
http://kloxhult46.vibloggar.nu/2019/09/16/science-city-vaxjo-konserthus/

På tisdagskvällen var det dags för terminens föräldramöte. Ett stort tack till er alla som var där! Under kvällen presenterade vi lite om hur vi jobbar. En sammanfattning av vad som togs upp på mötet, finns på bloggens första sida. Där finns även de bilder som visades upp för er föräldrar.
http://kloxhult46.vibloggar.nu/2019/09/19/information-fran-foraldramote/

Föregående termins klassföräldrar tackade för sig och lämnade över staffetpinnen till vårdnadshavare till Maja, Daniel, Alice och Sigge. Eleverna har önskat börja planera för en gemensam avslutningsresa när de slutar sexan. För att lättare kunna ha kontakt med varandra lämnades mejladresser till de som var med på föräldramötet. Om ni inte hade möjligheten att medverka på föräldramötet, men önskar ingå i denna mejlgrupp. Kontakta mig, camilla.ring@almhult.se, så delar jag det vidare till denna mailgrupp.

I onsdags hade vi klassråd. På klassrådet får eleverna möjlighet att i klassen diskutera och fundera över saker som de kan vara med att påverka på skolan. T.ex. önskades det ett utökat och mer variation av skolans salladsbord, samt duschdraperier i båda omklädningsrummen. Idag finns det endast i det ena.
På tisdag, nästa vecka, är det dags för terminens första elevråd. Då blir det möjlighet att lyfta dessa frågor i ett övergripande forum på skolan. Vår ordinarierepresentant är Ewolyn.

Nästa vecka börjar vi arbeta med ett nytt kapitel i matteboken “Tal i bråkform”. Se målen för arbetsområdet under fliken Klass 5b och  måldokument här på bloggen.

På torsdag nästa vecka är det studiedag.

Mikael (idrottsläraren) hälsar att från och med vecka 39 är det idrott inomhus.

 

Läxor mm till vecka 39

Måndag 23/9
Ma-prov
Idrott

Tisdag 24/9

Onsdag 25/9
Eng – 
Ch 4, lyssna och läs, workbook p 16:4

Torsdag 26/9
Studiedag

Fredag 27/9

Planerade aktiviteter
23 september                      Ma-prov
26 september                      Studiedag
1 oktober                              Prov geografi
Vecka 43                              Må bra-vecka
Vecka 44                              Höstlov
7 november                         Show Klöxhult 40 år
2 december                         Studiedag
19 december                       Terminsavslutning

 

Det här inlägget postades i 5b veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *