4c, Veckans info 20 augusti

Vilken härlig start vi har fått i vår nya klass! Motiverade och glada barn som är intresserade av att lära nytt, tar till sig instruktioner och förhållningssätt samt hjälper varandra. Bättre kan det inte bli!

I klassrummet sitter vi i grupper om fyra eller fem elever och i måndags fick eleverna i respektive grupp berätta för varandra vad de tycker om att göra. När de kommit fram till något samtliga i gruppen gillar fick de med det som utgångspunkt skapa ett gruppnamn, rita en skylt och komma på en grupprörelse. (BFFS tycker om att vara med kompisar, Hemmakväll tycker om att äta godis, Badankorna gillar att bada, PSG tycker om att spela fotboll och Coola Bananer är fruktälskare).

Vi har haft våra första lektioner i de flesta ämnen och när det gäller svenskan så fokuserar vi en lektion i veckan på läsning av skönlitteratur. Vi kommer nästa vecka gemensamt börja läsa boken Syltmackor & Oturslivet och om någon vecka kommer det att bli ett läsbeting med tillhörande skrivuppgift. En lektion i veckan kommer vi att jobba med språklära och vi börjar med alfabetet, vokaler och konsonanter. Övriga svensklektioner kommer vi att jobba med faktatexter genom att tala, läsa och skriva. (Se måldokument här på bloggen http://kloxhult46.vibloggar.nu/wp-content/uploads/sites/391/2021/08/F1-Mal.pdf)

I matematiken tränar och lär vi oss om analog och digital tid samtidigt som vi tränar huvudräkning. Klassen har fått en huvudräkningsläxa till nästa fredag som innebär att de varje dag under sex dagar ska räkna några additions- och subtraktionsuppgifter. De börjar med kolumn A och när den är klar viks den bort och så fortsätter de nästa dag med kolumn B osv.

I so har vi börjat med historia och Vikingatiden. I läxa till fredag har eleverna sex begrepp som de ska kunna förklara. (Se måldokument http://kloxhult46.vibloggar.nu/2021/08/19/4a-4b-4c-maldokument-vikingatiden/). Eleverna kommer att jobba med Vikingatiden även i ämnet bild och kommer där att få tillverka vikingaskepp och göra runstenar.

På musiklektionen startade eleverna med att prata om de tre förmågorna i musik: skapa, spela och analysera. De hann även köra rytmik samt en kort repetition på gitarr och piano. Framöver kommer eleverna jobba med ensemblespel i mindre grupper. Varje elev kommer få tilldelat ett instrument och varje grupp får en låt att arrangera och framföra inför halva klassen.

Det schema vi går efter är preliminärt även nästa vecka. Alla elever kommer att få egna schema så fort det är helt fastställ.

Tisdagens idrott är i klassrummet, så den dagen behöver ingen komma ombytt.

På torsdag 26/8, är det dags för en uppstartsdag för 4c där vi under dagen kommer genomföra olika kompis- och trivselfrämjande aktiviteter. Vi börjar dagen tillsammans i klassrummet innan vi tillsammans promenerar till OK Elmes-klubbstuga.  Dagen avslutas omkring kl. 14.00 när vi åter är tillbaka på skolan. Skolan ordnar lunch som vi tillsammans äter på plats. För er del behöver ni tänka på kläder och skor efter väder, vattenflaska med vatten i, liten fika/frukt, sittunderlag, samt en matlåda att äta ur samt bestick.

Jag vill förtydliga att när en elev är sjuk måste anmälan om frånvaro göras via IST Administration som ni hittar på www.almhult.se/skolportalen. Är eleven även inskriven på fritids görs en anmälan dit i appen IST Lämna/Hämta. Om ni endast frånvaroanmäler i appen ser vi tyvärr inte det i skolan och måste då ringa er för att få bekräftat att ert barn är frånvarande.

Nästa vecka börjar skolan med läxhjälp måndagar och onsdagar kl 14.15 – 15.00. Det är ett bra tillfälle för de elever som vill ha hjälp och stöttning med läxläsningen.

Tyvärr är det inte bara eleverna som kommit tillbaka till skolan, utan även huvudlössen. Nedan finns information från elevhälsan angående detta.

Download (DOC, 53KB)

Händer vecka 35:
Måndag
:

Tisdag: Idrott i klassrummet. Ej ombytta.

Onsdag:

Torsdag: Klassdag vid Ok Elmes klubbstuga
Eng – Kunna uttala, skriva och stava talen 0-12.

Fredag: Ma – huvudräkningspapper
6 so-begrepp (ätten, husbonde, husmor, träl, hövding, arkeolog)

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *