6b, Veckans info 2024-05-24

Vilken resa det blev till Lund! Vi bjöds på tre olika shower/uppvisning om vad man kan fördjupa sig i inom fysik, biologi och kemi. Vi fick bland annat se hur man kan göra vattenspruta, alternativa sätt att släcka ljus, torka tvätt med eld, vad som hände när man lägger mentos i coca-cola, hur en färgblind uppfattar världen, på dyngbagge och även en orm!
Det är en fröjd att få dela dessa resor med eleverna – de superduktiga!!

På onsdag är det åter dags att ta en tur med bussen. Denna gång åker vi till Markaryd och besöker Vetenskapshuset och Nobel Prize Museum, som är en utställning som visar olika nobelprisvinnare. Bussen går från skolan, 08.00 och beräknar att vi är tillbaka till 12.00. Lunchen äter vi på skolan, men de som vill får gärna ta med sig en fika/frukt.

Stort grattis och väl kämpat säger vi till klassens deltagare i KM! Extra grattis till Alice och Ayla som båda tog medalj.

Nästa vecka är det dags för öppet hus. Då kan ni som vill komma tillsammans med era barn och titta igenom de olika nationella delproven. Några av er har önskat ett samtal och ni har fått ett mail med tid.

På fredag är det dags för klassens sista prov. Denna gång är det samhällskunskap som ska bedömas, mer specifikt ”Media och kommunikation”. För att träna till provet kan man repetera det vi har gjort på lektionerna, samt sammanfattningarna på s. 172–173 och 185.

Camilla & Axel

Läxor mm vecka 22

Måndag 27/5
Idrott – ute

Tisdag 28/5
Fr – muntligt prov
Läxhjälp

Onsdag 29/5
Markaryd – ta med fika/frukt

Torsdag 30/5
Öva inför skolavslutningen

Fredag 31/5
So –
Prov ”Media och kommunikation”
Fr
fika 

Kommande aktiviteter mm

28 maj           Öppet hus; np och eventuellt kortare samtal
29 maj           Vetenskapshuset, Markaryd
30 maj           Öppet hus: np och eventuellt kortare samtal
31 maj            So-prov; Media och kommunikation
6 juni              Lovdag
7 juni              Lovdag
11 juni            Besök på Linnéskolan
14 juni            Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *