4c på besök i Vetenskapshuset i Markaryd

Idag har klassen varit på ett lärorikt, spännande och roligt besök på Vetenskapshuset i Markaryd. När vi kom till Markaryd så blev klassen indelad i två grupper. Den ena gruppen började i Billys Labb där de fick jobba i par eller tregrupper. Några elever skulle blanda olika indikatorer i bas och i syra för att se vad som hände. Andra elever gjorde osynligt bläck som de fick skriva med och där de sedan med hjälp av värmd ammoniak  gjorde texten synlig. När de var klara fick de byta och prova det andra experimentet.

Den andra gruppen började med Maker Tour där de skulle bygga en lyftkran med hjälp av en instruktionsvideo och sugrör som material. När de var klara byggde de på en motor på kranen och därefter fick de programmera den att lyfta kranen upp och ner. Det gjorde de i ett scratch-liknande program. Efter halva tiden bytte de mellan Maker Tour och Billys Lab.

Som vanligt fick klassen beröm för deras stora engagemang och uppförande. De hann bli klara i god tid till lunchen, vilket innebar att vi även hann med en snabb tur igenom museet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *