4a, Läxor och info v. 21

Det var kanonduktiga elever, som igår, presenterade sina faktatexter för fadderbarnen. Sedan blev det lite lek och även fika. Det blev både en rolig och mumsig stund tillsammans med vår fadderklass.

Nu börjar det snart närmar sig slutet på detta läsår. Vi kommer därför besöka biblioteket i helklass för att låna sommarlovsböcker. Böckerna kommer vara placerade i klassrummet till sista veckan på terminen. De elever som läser fem böcker eller fler över sommaren kommer att få ett presentkort som de sedan kan byta ut mot en valfri prisbok på Älmhults bibliotek. De lämnar in en lista med böckerna som de läst, senast den 2 september.

Även i skolan kommer vi att arbeta med sommarlovsböckerna. Det gör vi genom att låta eleverna få välja ut (minst) en av böckerna och skriva lite om den på ett särskilt arbetsblad. När vi samlas efter sommaren kommer de få ge varandra lite boktips och berätta om den boken de gillade bäst för sina klasskompisar.

Måndagen den 30 maj är det dags för kommunmästerskapen i friidrott för 4-6 på Linnéskolan. Många elever i klassen skall vara med och tävla i olika grenar. De som inte ska vara med i tävlingarna stannar kvar på Klöxhultsskolan och har andra utomhusaktiviteter hela dagen. Mer information hittar ni under rubriken “Kommunmästerskap i friidrott” nedan.

Vecka 21

Måndag: idrott

Tisdag: musik och boklån för alla

Onsdag: slöjd, idrott och engelska: arbetsblad ”It is, there is and there are”

Torsdag: Svenska läsläxa, Falska ansikten s. 57-92 och Skuggan på väggen s. 62-105.

Fredag: Ma- läxa och multiplikationstabellen.

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *