5a, Veckoinfo 20160902

Hej!

De första två veckorna är nu avklarade. Vi hoppas att de första förkylningarna och febern nu har ebbat ut. Tyvärr har vi haft lite bekymmer med bloggen nu i början av terminen, men vi hoppas att den nu fungerar som tidigare.

Även under detta läsår finns det möjlighet att efter skoltid få lite extra hjälp med läxorna. För klassen är denna möjlighet på måndagar mellan 14.15-15.15. Samling sker i pluggsalen (gamla caféet). Det behövs ingen föranmälan till detta, utan alla elever som önskar extra hjälp är välkomna dit.

Idag, fredag, har de sista i klassen fått möjlighet att redovisa sina sommarlovsböcker. I klassrummet finns nu framsidor av några av böckerna som har läst i sommar. Många har varit flitiga och de som har läst fem böcker har fått ett presentkort. Presentkortet får man, på stora biblioteket, byta mot en bok. Från och med i morgon, lördag 3/9, mellan 10-13 finns det möjlighet att lösa in sitt presentkort mot en bok. Har man inte möjlighet i morgon går det bra att lösa in sitt presentkort på stora biblioteket mellan den 5-17 september.
I fortsättningen kommer klassen ha möjlighet till boklån varannan fredag, udda veckor.

På elevensval, som klassen har tillsammans med Katta, har de börjat med massage. Detta har varit uppskattat av eleverna. Lite längre fram på terminen kommer vi att delta i projektet Mot nya höjder, som detta läsår har tema ”Make sound happen”. Projektet drivs av Region Kronoberg, Linnéuniversitetet, Länsstyrelsen i Kronoberg och GoTech. Målet är att öka och stimulera intresset för naturvetenskap, teknik och matematik. I höst ska vi arbeta med tema ljud och använda oss av digitala verktyg när vi ska lösa olika uppdrag.

Dessutom har Katta börjat med lite tjej- och killgrupper i klassen.

Här följer information från Cissi angående engelskan: ”Nu har vi påbörjat vårt första arbetsområde i engelska (se måldokument på bloggen för mer info) och alla elever har fått en ny bok, Magic! 5. Precis som förra året finns alla bokens texter och även en hel del övningar på www.studentlitteratur.se där eleverna loggar in med samma användarnamn och lösenord som förra terminen. Alla elever har varit inloggade på sidan under en lektion den här veckan, så vi har kollat att allt fungerar och vi har även aktiverat den nya boken på deras sida. Jag har bett alla elever att skriva upp sina inloggningsuppgifter i sin loggkalender. Nytt för i år är att alla elever även ska ansluta sig till sitt klassrum på webbsidan. De flesta har redan gjort det under lektionen, men när jag gick in och kollade klasserna på min sida såg jag att några glömt att lägga in koden. Gör då så här: Klicka på den lilla gubben längst upp i högra hörnet (vid deras namn). I menyn klickar de sedan på ”gå med som elev i ett klassrum” och skriver in koden för klassen (5A= DJ-BA).

Jag kommer att lägga in en del läxor under ”klassens uppdrag” på webben. Det kan t ex vara att lyssna på texten ett antal gånger och/eller göra några av övningarna som hör till kapitlet, men ibland kommer jag även att länka till andra websidor med övningar. Det första uppdraget har redan lagts ut som läxa till vecka 36. Repetera gärna läxan vid ett par tillfällen under veckan. Om ni har några frågor eller om något inte fungerar får ni gärna höra av er till mig: cecilia.winlund@almhult.se

Eleverna har fått nya läroböcker i de flesta ämnena och ser gärna att böckerna kläs med papper eller plast för att hålla längre. Böckerna ska återlämnas i bra skick.

 

Läxor mm till v36

Måndag, Idrott

Tisdag, Fotografering, 11.00

Onsdag, Idrott, Ma – elevspel, eleverna gör uppdrag hemma. Tänk på att klä boken.

Torsdag, Sv – läsa och göra uppgifter till Kensukes rike.

Eng – klassuppdrag på studentlitteratur.se, samt klä eng-boken.

Fredag, So – klä so-boken samt göra klart arbetsblad och kunna uppgifterna om Norden.

 

Övriga planerade aktiviteter:
* 14/9, Skoljoggen
* 20/9, Besök på Wanås slott
* 26/9, Studiedag
* 27/9, Föräldramöte
* 9/11, Uttagning till Vi i Femman

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *