Veckoinfo 5c 160902

Hej!

Efter lite strul med vår blogg verkar det nu som att allt fungerar som det ska igen. Anmäl dig gärna som prenumerant (genom att fylla i din mejladress längst upp till höger på startsidan) så får du ett meddelande så fort bloggen uppdateras med ny info.

Läxhjälpen har åter startat igång och det finns möjlighet för eleverna i klass 5 c att gå dit på onsdagar kl 14.15. Samling i pluggsalen (gamla cafeterian).

I engelska har vi påbörjat vårt första arbetsområde (se måldokument på bloggen för mer info) och alla elever har fått en ny bok, Magic! 5. Precis som förra året finns alla bokens texter och även en hel del övningar på www.studentlitteratur.se där eleverna loggar in med samma användarnamn och lösenord som förra terminen. Alla elever har varit inloggade på sidan under en lektion den här veckan, så vi har kollat att allt fungerar och vi har även aktiverat den nya boken på deras sida. Jag har bett alla elever att skriva upp sina inloggningsuppgifter i sin loggkalender. Nytt för i år är att alla elever även ska ansluta sig till sitt klassrum på webbsidan. De flesta har redan gjort det under lektionen, men när jag gick in och kollade klasserna på min sida såg jag att några glömt att lägga in koden. Gör då så här: Klicka på den lilla gubben längst upp i högra hörnet (vid deras namn). I menyn klickar de sedan på ”gå med som elev i ett klassrum” och skriver in koden för klassen CB-TG. Jag kommer att lägga in en del läxor under ”klassens uppdrag” på webben. Det kan t ex vara att lyssna på texten ett antal gånger och/eller göra några av övningarna som hör till kapitlet, men ibland kommer jag även att länka till andra webbsidor med övningar. Det första uppdraget har redan lagts ut som läxa till vecka 36. Repetera gärna läxan vid ett par tillfällen under veckan. Om ni har några frågor eller om något inte fungerar får ni gärna höra av er till mig på mejlen: cecilia.winlund@almhult.se

I går var vi på biblioteket och lämnade tillbaks sommarlovsböcker. Alla som läst 5 böcker under sommaren har fått ett presentkort som kan lösas in mot en bok på Älmhults bibliotek imorgon lördag 3 september mellan kl 10-13. Har man inte möjlighet att vara med då så kan man lösa in sitt presentkort vid något annat tillfälle under tiden 5-17 september . Alla kommer även att få berätta kort om sin bästa sommarlovsbok i klassen under nästa vecka för att ge varandra lite boktips.

Eleverna har fått nya läroböcker i de flesta ämnena och vi vill gärna att böckerna kläs med papper eller plast för att hålla längre.

Läxor mm till vecka 36

Mån 5/9    Fotografering kl 13.20

Tis 6/9       Idrott

Ons 7/9     Ma – uppdrag på elevspel.se samt klä ma-boken. SO – Kunna svaren på frågorna om Norden (stencil) samt klä SO-boken

Tors 8/9    Idrott, Eng – klassuppdrag på studentlitteratur.se samt klä eng-boken, Sv – läsläxa kap 1-3 (vi har läst kap 1 högt i klassen) samt fylla i “Beskrivning av huvudpersonen”.

Fre 9/9      NO – göra klart arbetsuppgifterna 1-6, 8-10 samt klä NO-boken.

Övriga planerade aktiviteter:

  • Skoljoggen 14/9
  • Besök på Wanås slott 22/9
  • Studiedag 26/9
  • Föräldramöte 27/9
  • Uttagning till Vi i femman 9/11
Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.