5a, Veckoinfo 20160923

Hej!

I onsdags fick vi besök av vår nye rektor Camilla Traste Prytz. Hon tar över efter Carina Björk-Johansson och kommer att vara rektor tillsammans med Andreas Burander.  Hon har skrivit följande brev till er föräldrar:

Download (PDF, 243KB)

Tisdagen spenderade vi i Wanås Konstpark. Detta var ett mycket uppskattat besök av eleverna. De fick titta, känna och lyssna på många olika konstverk i utomhusmiljö. Eleverna fick även göra egna konstinstallationer i grupp. Har ni sett bilderna från Wanås?

I matten har vi nu gått vidare till kapitel två som handlar om geometri. Här är målen att lära sig räkna ut en rektangels area, använda enheterna cm² och m², använda enheterna m, km och mil samt förstå ocMåldokument för det nya arbetsområdet är publicerat under Måldokument matematik 5a

I torsdags hade lärorika samtal om huvudpersonen i Kensukes rike. Nästa vecka kommer vår bibliotekarie My till oss för att presentera böcker av författaren Petrus Dahlin. I november kommer femmorna i Älmhult att få besök av Petrus Dahlin. Kommande läsläxor kommer därför att vara utifrån böcker skrivna av honom.

På torsdag, 29/9, kommer vi att göra två olika uppdrag i ”Mot nya höjder”. Till det ena uppdraget behöver vi pappersrör, exempelvis en tom hushållspappersrulle. Om du skulle ha en extra rulle hemma, ta gärna med den också, ifall någon annan skulle glömma.

Avslutningsvis vill jag påminna om föräldramötet den 27/9 kl 18.00

Vecka 38

Måndag: Studiedag
Tisdag: Föräldramöte kl 18.00-19.30
Onsdag: idrott och no-läxa, s. 21 i boken, 2 näringskedjor från artlistan och uppgift 1-2 på Kan du nu?
Matematik – kluringar
Torsdag: ta med en tom pappersrulle
Fredag: bibliotekslån

Övriga planerade aktiviteter:
* 26/9, Studiedag
* 27/9, Föräldramöte
* v. 40-41, simning vid ett tillfälle
* 9/11, Uttagning till Vi i Femman

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.