5c, veckoinfo 160923

Hej!

Äntligen är vår nya rektor Camilla Trasthe Prytz på plats på skolan och i veckan har hon varit runt och hälsat på  och presenterat sig för oss i klasserna. Hon har skrivit ett informationsbrev till er föräldrar som ni kan läsa nedan.

Download (PDF, 243KB)

Den här veckan har vi påbörjat ett nytt kapitel i matteboken, geometri. Just nu tränar vi på att beräkna area. I NO avslutar vi kapitlet om fjällen idag med en diagnos och har redan påbörjat nästa arbetsområde “Kroppen”. Lite bilder finns på första sidans flöde;

Hur ser vi ut inuti kroppen?

Igår (torsdag) besökte vi konstparken Wanås och fick titta, känna och lyssna på många olika konstverk i utomhusmiljö. Eleverna fick även göra egna konstinstallationer i grupp. Ett bildspel från vårt besök hittar du i flödet på första sidan.

Titta även gärna in under rubriken “Mot nya höjder”. Där har vi nu lagt ut vår första utmaning och fler följer inom det närmaste. Till nästa utmaning behöver eleverna ha med ett pappersrör av något slag som t ex en hushållsrulle, toarulle, Pringlesrör eller något liknande. Klassen tyckte absolut att jag skulle ge dem i läxa att äta chips så att de kunde ta med sig ett Pringlesrör i nästa vecka 🙂 Utmaningen kommer vi att göra antingen onsdag v 39 eller 40. Filip som kommer att hålla i lektionen har varit sjuk denna vecka och det är därför det är lite osäkert när det blir än så länge.

Läxor mm till v 39

  • Måndag 26/9     Studiedag
  • Tisdag 27/9        Idrott, Föräldramöte 18.00-19.30
  • Onsdag 28/9      Ma – uppdrag geometri på elevspel.se, Ev. ta med papprör.
  • Torsdag 29/9     Idrott, Sv – läsläxa + uppgift i skrivboken, Eng – läs/lyssna på kap 3 och svara på frågor om texten (studentlitteratur.se)
  • Fredag 30/9       NO – läs på s. 24-25. Mål för uppslaget: Förstå varför man äter och vad mat innehåller, kunna namn, funktion och placering av magsäck, tarmar och lever samt kunna förklara hur organen samverkar i matspjälkningen.

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *