5a, Info 20161014

Hej!

I matten har vi nu avslutat kapitel 2 om geometri och börjat jobba med decimaltal. Målen för detta finner ni i mål-mappen. Decimaltal är nytt och upplevs lite svårt av några. För att underlätta använder vi oss av meters-linjalen och det omvandlas en hel del i längderna m, dm och cm. T.ex. 136 cm = 1m 36 cm = 1 m 3 dm 6 cm = 1,36 m = 1 ental 3 tiondelar 6 hundradelar. Dessutom jämför vi olika decimaltal, t.ex. 2,07 – 2,7 – 22,7 – Vilket är störst/minst? Några svara 2,7 eftersom det har minst antal siffror.

Utvecklingssamtalen kommer att jag att börja med efter höstlovet. Nästa vecka skickar jag ut förslag på tider. Precis som föregående läsår har jag bokat in er på tider. Kan ni inte på föreslagen tid så försök byta tid med någon annan eller ta någon av reservtiderna om ni inte kan komma på er bokade tid. Samtalet förbereder vi i skolan genom att eleverna får fundera över och skriva ner sina tankar kring studieteknik, självkänsla, trivsel och kunskapsutveckling. Inför samtalet kommer ni inte få några omdömen, däremot får de elever som önska ta med sig målboken hem v 43. Denna måste vara tillbaka på skolan måndag v. 45.

Info vecka 42
Måndag
17/10 – idrott, musik och bild
Tisdag 18/10 – KIF-möte
Onsdag 19/10 – Ma – uppgift antingen bingel.se eller elevspel.se, idrott
Torsdag 20/10 – Sv – läsa och hitta 15 substantiv, Eng – uppdrag på studentlitteratur.se
Fredag 21/10 –

Redan inplanerade aktiviteter:
9 november: Uttagningen till Vi i femman
16 november: Författarbesök av Petrus Dahlin

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.