Info 5b 2016-10-28

Hej!

Idag har vi haft lite extra mys med film och fika för att fira att en veckas ledighet står för dörren. Sveriges utbildningsminister Gustav Fridolin vill att höstlovet ska bli ett läslov, så därför har barnen fått hem ett läsbingo. Att läsa och delta i läsbingot är frivilligt, men givetvis är det bra om barnen läser. Om någon tappat bort sitt papper finns det här.

GDE Error: Requested URL is invalid

I so är vi inne på slutspurten med arbetet om de nordiska länderna och håller på med ett grupparbete där varje grupp ska tänka sig att de jobbar på en resebyrå i ett nordiskt land. I deras jobb ingår att göra reklam som bygger på fakta för att locka människor att resa till landet. Till sin hjälp har de fått information om vad som måste finnas med i presentationen, men de väljer själva hur de vill presentera sig och sitt land. På torsdag i v 45 ska de hålla föredrag för klassen som ambassadörer för sitt land.

I svenskan har vi börjat studera hur en deckare är uppbyggd och hur viktigt det är med person- och miljöskildring. En lite klurig, men rolig, uppgift var när de skulle beskriva sina egna inre och yttre egenskaper och de andra i klassen skulle gissa vilken som beskrevs.

Vi har denna vecka också pratat om vikten av att gå ut och röra på sig på rasterna. Alla raster som är längre än 10 min ska man gå ut på, men en del tycker det är mycket skönare att sitta inne och spela på mobilen. Det har också kommit fram att ett stort antal elever tillbringar varje rast med att spela mobilspel eller titta på Youtube och vi pratade om att försöka minska mobilspelandet i skolan och istället umgås och leka med sina kompisar.

Vecka 45

Måndag:

Tisdag:
Mattediagnos kap 3

Onsdag:
Läsa minst 50 s i en bok av Petrus Dahlin + träna på att läsa en sida högt med inlevelse.
Uttagning till Vi i femman

Torsdag:

Fredag:
Gemensam aktivitet med klass 2b

Redan inplanerade aktiviteter:
16 november: Författarbesök av Petrus Dahlin

 Mvh

Anette

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.