5a, Veckoinfo 2016-11-25

Hej

Idag började vi dagen med att tända första ljuset i vår adventsljusstake, prata lite om vad advent står för och lite om olika traditioner inför julen. En av dessa traditioner är lucia och snart är det dags för oss att visa vårt luciatåg. På måndag kommer alla femmorna att träna tillsammans för första gången. Denna övning kommer att ske på delar av klassens idrott och no, så träna gärna lite extra på texterna. På https://www.youtube.com/playlist?list=PLai-6×9-z3mdYW7JFw2A3OcTtB3IlNjFy finns luciasångerna och musik. Vår förhoppning är att eleverna kan gå in där, via mobil, surfplatta eller dator och träna på sångerna. Påminn gärna era barn om att de måste träna, träna och åter träna på sångerna för att lära in texterna och melodierna ordentligt. Vi vill att de själva ska känna sig nöjda med sitt luciaframträdande efteråt och flera av texterna har verser som de inte kan sedan tidigare.

Måndagen den 12 december är det dags för genrep. Då vill vi att barnen ska ha med sig sina luciakläder till skolan. Flickorna tar med sig lucialinne (glitter och ljus fixar skolan). Pojkarna behöver stjärngosselinne, stjärna och strut.
Den 13 december är även ni föräldrar, som vill se och höra ert barn, mycket välkomna. Se inbjudan.

Download (PDF, 43KB)

Under menyn Studietips, på bloggens förstasida, har Cissi lagt ut tips på hur man kan träna olika förmågor i engelska – läsförståelse, hörförståelse, skriftlig förmåga, muntlig förmåga, ordkunskap och grammatik.

 

Vecka 48

Måndag: gemensam luciaträning
Tisdag:
Onsdag: No-test på kroppen.
Torsdag: Eng-test kap 1-8, se måldokumentet
Om man önskar mer träning i eng; Gå in på studentlitteratur.se och kap 8 Blackmail (öva text+ glosor)
Fredag: Diktamen

Planerade aktiviteter:
12/12 Ha med luciakläder till skolan
13/12 Luciatåg
14/12 Simning Haganäs

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.