Info 5b 2016-12-18


Hej!

Jag vill börja med att tacka alla elever i klassen för ett mycket fint luciaframträdande. Det gjorde ni riktigt bra!

Nästa vecka kommer vi att ha “vanliga lektioner” på måndag och tisdag, men vi kommer att kasta om lite bland ämnena så att alla hinner bli klara med sina deckare. Då ett av kunskapskraven i åk 6 är att eleverna ska kunna ”kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt och därmed förstärka och levandegöra sina texters budskap” gör vi framsidor till deckarna där en bild ska ingå. Vi gör också baksidor med en kort sammanfattning av textens innehåll som ska locka till läsning.

Deckarberättelserna är skrivna på dator och både jag och barnen har insett att det behöver tränas på hur man redigerar, infogar bilder osv så i början av nästa termin kommer vi att ha några lektioner ”datakunskap”.

De som ville fick i fredags ta med sitt rättade engelskaprov hem för påseende och det ska lämnas tillbaka till Cissi senast på tisdag.

På onsdag har vi pyssel tillsammans med de andra femmorna i blandade grupper på förmiddagen. Efter lunch samlas vi i klassen för lite “julmys” tillsammans. Eleverna slutar kl 13.50 så att alla hinner med bussarna.

Som ni säkert hört har vår klass gått vidare i tävlingen Vi i femman och den 24/1 2017 är det dags för första matchen mot Stensbergskolan 5a i Ljungby. Det innebär att vi är bland de åtta klasserna med högst resultat av totalt 93 klasser i Kronoberg. Imponerande!

Jag har ännu inte fått information om vilka två elever som ska representera klassen, men återkommer så snart jag vet mer. Det jag nu vet är att samtliga i klassen ska åka med till Radio Kronoberg i Växjö där matchen går av stapeln. Den direktsänds också i radion så alla intresserade har möjlighet att följa oss.

Nästa termin börjar onsdagen den 11 januari kl 08.00. Övriga läsårstider, lovdagar och studiedagar hittar ni här: Läsårstider 2016/2017

Jag önskar er alla en härlig och skön julledighet och tackar så mycket för den här terminen!

God Jul och Gott Nytt År!

Anette

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.