5a, Veckoinfo 20170127

Åh vad det byggs på NO. Massor av fantastiska skapelser ser vi växa fram. Det ska bli spännande och se hur allt ser ut när det är färdigt. Temat är ”Rörliga djurmodeller”, se måldokumentet för mer info.

På svenskan skriver vi aktivt. Det hörs ett evigt knappande och det är härligt att se hur texterna flyter fram. Dessutom sker det en del intervjuer av personal på skolan. Några av eleverna har önskat att intervjua någon i sin hemmiljö.

Under mattelektionerna jobbar vi flitigt med multiplikation och division. Många elever tycker att avsnittet med division har varit roligt, eftersom det har varit lite nya utmaningar. Andra känner att det är lite svårare, eftersom multiplikationen är knepig. Nästa vecka kommer vi att avslutat kapitlet med diagnosen.

Nästa vecka kommer vi även att avsluta avsnittet om politik. Därefter fortsätter vi med historia.

Läxor mm till vecka 5

Måndag 30/1   Idrott

Tisdag 31/1

Onsdag 1/2      Idrott

Torsdag 2/2     Sv – diktamen ”Kanske ska vi rymma”, Eng – kap 12 (läsa/lyssna), verbfraser (stencil), rep frågeorden (allt finns även på studentlitteratur.se som veckans uppdrag),

Fredag 3/2      Träna på multiplikationstabellen

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.