Info 5b 2017-02-04

Hej!

I torsdags tog äventyret med Vi i femman slut, men klassen gav järnet till sista frågan och förlorade med flaggan i topp. Det har varit en spännande och givande tid där vi ytterligare stärkt klassammanhållningen, tränat allmänbildning och lärt oss mycket om hur radio görs.

Vi har denna vecka även avslutat kapitel 6 i matten. När barnen gjorde diagnosen i torsdags så visade det sig att det är många som fortfarande inte är helt säkra på kort division och prioriteringsregeln (multiplikation och division går före addition och subtraktion). Alla kommer därför att få lite repetitionsuppgifter i läxa de närmaste veckorna för att mängdträna och befästa kunskaperna ordentligt.

I svenskan har intervjuerna med “äldre” personer börjat att redovisas och vi lär oss mycket om allt möjligt som t.ex. vem Elvis Presley och Joey Tempest är, hur man klädde sig olika årtionden, att man har gått i skolan även på lördagar, att man inte alltid fått skolmat och så vidare.

Läxa mm till vecka 6

 • Måndag 6/2
 • Tisdag 7/2     Diktamen
 • Onsdag 8/2
 • Torsdag 9/2
 • Fredag 10/2  Mattepapper
  Eng – fraser “There is/there are” (stencil)

Trevlig helg!
Anette

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

2 svar på Info 5b 2017-02-04

 1. Cecilia Winberg skriver:

  Grattis klass 5B! Ni gjorde två fantastiska tävlingar i "Vi i femman". Ni var supernära att få fortsätta tävlingen! Vi är så stolta över er. Anette du gör ett fantastiskt arbete med alla eleverna, även de andra pedagogerna som är involverade i klassen gör ett härligt jobb. Vi var febriga av avund när ni var i Växjö och höll tummarna så ansiktet vitnade 🙂 .Med vänlig hälsning Frejas mamma.

  • Kloxhult46 skriver:

   Vi kan bara hålla med om att det var två fantastiskt spännande tävlingar och att det var så nära att klassen gått vidare ytterligare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.