5a, info 2017-03-03

Hej!

Vårmånaden mars startar med ett ruskigt väder, snö, hagel, regn och lite sol. Tänk på att ta kläder efter väder. Ett par extra byxor och strumpor kan vara bra att ha i väskan.

Under veckan har vi åter börjat läsa en gemensam bok. Denna gången blev det Fotoalbumet av Laura Trenter. Vi började med att närläsa de första sidorna och fick på det viset veta ganska mycket om Gilbert, hans mamma och hans pappa. Detta väckte många nyfikna frågor. Till nästa vecka ska eleverna läsa vissa sidor hemma och även göra en uppgift. Ett tips är att försöka att alltid ha boken i väskan, då det kommer att erbjudas möjlighet till läsning även i skolan. Dessutom kommer vi samtala om boken och om det vi har läst.

På historian har vi fortsatt med Gustav Vasa. Tänk att han var gift flera gånger och fick många barn. Det som väckte mest förvåning var hans släktskap till hans sista fru. Vidare har de fått fundera över om Gustav gick i skolan och vilka ämnen han i så fall hade. Hade han samma ämnen som dagens elever? Vilka likheter och skillnader kunde vi finna?

Under veckan har vi även gjort matteprov för kapitel 6 och 7. Dessutom ha vi även börjat lite smått på nästa kapitel, procent. En reflektion från eleverna var att detta hänger ihop med bråk, multiplikation och division.

Måndagen den 6 mars är det åter dags för ett besök i simhallen. Klassen cyklar dit tillsammans med Lasse  och Thomas. Tänk på att ta med cykel, cykelhjälm och badkläder.

Info v 10
Måndag: Simhall
Tisdag: Läsläxa Fotoalbumet s. 5-48 + uppgift
Onsdag: idrott
Torsdag: Sv-diktamen “Fotbollsdomaren från Italien”, Eng – stencil, meningar med adjektiv
Fredag: 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.