Info 5b 2017-03-03

Nästa vecka börjar vi återigen att läsa en gemensam bok och denna gång är det Bröderna Lejonhjärta det gäller. Läsningen kommer att ske både i skolan och hemma och på lektionstid kommer vi att ha olika boksamtal. (Se målen här på bloggen)

I so är vi klara med Vasatiden och nästa vecka fortsätter vi vår tidsresa med att fördjupa oss i Stormaktstiden.

När det gäller matten har vi nu haft prov på kapitel 6 och 7 och nästa vecka får barnen veta hur det har gått. Det var så koncentrerat och fokuserat i klassrummet när provet skrevs att man nästan kunde höra en knappnål falla. Vi har också för första gången börjat räkna med procent och kombinatorik som t.ex. att veta på hur många olika sätt du kan kombinera två halsdukar och tre mössor. (Se målen här på bloggen)

På onsdag ska klassen simma i Haganäs så då behöver alla ha med sig badkläder, cykel och cykelhjälm till skolan.

På torsdag ska jag rätta nationella prov i svenska hela dagen så då kommer Simon att ha klassen istället för mig. De börjar dagen med ett besök i vår fadderklass, 2b, där de tvåorna ska redovisa lite olika saker för dem.

Avslutar veckobrevet med en härlig bild på Jakob som visar en tjusig frisyr man kan få när man gör experiment med statisk elektricitet på fysiken.

 Vecka 10
Måndag
:

Tisdag:

Onsdag:
Diktamen
Simning

Torsdag:
Prov Vasatiden

Fredag:
Eng – meningar med adjektiv på stencil

Inplanerade aktiviteter:
25/4 Vernissage på skolan för intresserade kl 14 – 16
26/4 Första hjälpen-dag
13/6 Kommunmästerskap friidrott

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.