5a, Veckoinfo 2017-03-10

Under veckan har vårt arbete med ”Fotoalbumet” fortsatt. Boken, med både text och bild, engagerar eleverna i att söka olika svar och lösningar. Konstiga bilder i fotoalbumet? Registreringsskylt SÖK 893 – vad menas med det? ”Fångade fulaste fisken” – vad betyder det? Hur kan Greta veta vad Gilbert heter? Med spänning läser vi vidare i boken. Förmodligen får vi nya saker att fundera kring, men förhoppningsvis löser vi några frågor.

Nästa vecka är det dags för prov i engelska. Denna gång är det kapitel 9-16, se måldokumentet för mer info.

Snart börjar det bli dag för utvecklingssamtal. Under vecka 12 kommer ni få hem förslag på samtalstider. Har ni inte möjlighet att komma den föreslagna tiden får ni antingen byta till en av reservtiderna eller byta med varandra.

Klassen har fått en förfrågan om de vill sälja majblommor och de var överens om att de vill göra detta. De pengar de själva får har vi beslutat ska gå till en gemensam aktivitet. Idag har alla fått med sig varsin lapp med information om att vårdnadshavare ska godkänna om man får sälja majblommor eller inte. Lappen måste återlämnas senast fredagen den 17 mars.

Info till vecka 11
Måndag 13/3
idrott, musik, bild No – göra klart begreppen kompass, elektromagnet, elmotor och generator

Tisdag 14/3 Läsläxa s. 49-99 + uppgifter

Onsdag 15/3 Idrott

Torsdag 16/3 Sv – diktamen “Tivoli” Eng – prov kap 9-16

Fredag 17/3 Ma – diagnos

Inplanerade aktiviteter:
24/4  Konsert för åk 5 i Haganässkolans aula
25/4  Vernissage på skolan för intresserade kl 14 – 16
26/4  Första hjälpen-dag
11/5   Friluftsdag åk 4-6
13/6  Kommunmästerskap friidrott

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.