Info 5b 2017-03-10

Hej!

Terminens utvecklingssamtal kommer att hållas mellan v 12-14 och jag har tidigare i veckan mailat tiderna, men lägger dem här också. Denna gång kommer barnen att få omdömen i samtliga ämnen och samtalets fokus kommer att ligga på vad eleven kan i förhållande till kunskapskraven, vilket som är elevens nästa steg i utvecklingen och hur hon kan göra för att nå dit.

Download (DOCX, 14KB)

I so har vi nu kommit till 1600-talet och Stormaktstiden.  Arbetet inom detta område består av enskilt arbete där barnen får träna på att själv söka information i läroboken, planera och ta eget ansvar. De har fått ett papper med instruktioner och frågor där en del frågor är rena faktafrågor medan andra är sådana där de ska jämföra, resonera och argumentera för sin åsikt.  De kommer inte att få några läxor i detta arbetsområde, men de kan behöva jobba med frågorna hemma så de blir klara i tid. Den färdiga uppgiften ska lämnas in fredagen den 31 mars. Måldokument och uppgift finns under respektive flik här på bloggen.

Klassen har fått frågan om de vill sälja majblommor och de var helt överens om att de vill göra detta. De pengar de själva får har vi beslutat ska gå till den gemensamma klasskassan. Barnen har idag också fått hem varsin lapp med information där ni ska godkänna om ert barn får sälja majblommor eller inte. Lappen måste återlämnas senast fredag 17 mars.

I engelskan meddelar Cissi att de nu börjat med ett nytt arbetsområde, kap 17-25. Måldokumentet finns under rätt flik här på bloggen.

Vecka 11
Måndag
: Läxhjälp

Tisdag:

Onsdag: Diktamen

Torsdag:

Fredag: Prov kap 9-16 i engelska

 

Inplanerade aktiviteter:

31/3   Inlämning uppgift Stormaktstiden

24/4  Konsert för åk 5 i Haganässkolans aula

25/4  Vernissage på skolan för intresserade kl 14 – 16.

26/4  Första hjälpen-dag

11/5   Friluftsdag åk 4-6

13/6  Kommunmästerskap friidrott

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.