Info 5b 2017-04-07

Majblommorna är utdelade till de som valt att sälja och nytt för i år är att kunderna även kan betala via sms. Jag har gått igenom det med eleverna och hjälpt dem registrera sig och skaffa en personlig kod. Har ni frågor kring hur det går till kan ni läsa mer i broschyren som följer med majblommorna eller på hemsidan majblomman.se/sms. Eleverna får sälja fram till och med den sista april. Om man inte lyckas sälja alla blommor kan man lämna tillbaka dem och vill man ha fler så finns det några extra påsar på skolan som man kan hämta ut.

Nästa vecka är det dags för påsklov och eleverna är lediga även på tisdagen den 18 april då det är studiedag, så det blir ett extralångt påsklov för dem i år.

Igår var sista dagen att lämna in anmälan om hur många som kommer till vår vernissage den 25 april. Jag har inte fått in alla anmälningar än. Ni hittar inbjudan här nedan:

Download (PDF, 182KB)


Det går bra att skicka ett mail till mig om ni glömt skicka med lappen (anette.nilsson2@almhult.se).

För eleverna är det obligatorisk närvaro under vernissagen 25/4 kl 14.00 – 16.00. Tiden kompenseras vid ett senare tillfälle. Skulle eleven av någon anledning inte kunna närvara får en ledighetsansökan lämnas in. Den behöver i så fall lämnas omgående.

I so har vi denna veckan repeterat och fräschat upp våra kunskaper om kristendomen inför vårt nya arbetsområde med judendom och islam. För att förstå och ha kunskap om religionerna är det många olika begrepp man behöver lära sig, så efter lovet får barnen med sig begreppskort hem som de kan använda för att träna på olika sätt. Givetvis kommer vi också att träna i skolan. Målen för arbetsområdet är publicerat under måldokument här på bloggen.

Läxor mm till vecka 16
Måndag 17/4
Annandag påsk

Tisdag 18/4
Studiedag

Onsdag 19/4
Diktamen

Torsdag 20/4

Fredag 21/4
Eng- vägbeskrivningsord/fraser i WB s. 68. Extra utmaning (frivillig): fler vägbeskrivningsfraser s. 63

Inplanerade aktiviteter:
24/4  Konsert för åk 5 i Haganässkolans aula
25/4  Vernissage på skolan för intresserade kl 14 – 16.
26/4  Första hjälpen-dag
11/5   Friluftsdag åk 4-6
13/6  Kommunmästerskap friidrott

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.