5a, Veckoinfo 2017-04-28

Ännu en vecka med varierat väder är nu över. Veckan började med ett besök på Haganässkolan där samtliga femteklassare i kommunen fick lyssna till meteorologen Mats Andersson från SMHI som visade bilder och diskuterade miljö- och klimatfrågor. Diskussionen varvades med låtar framförda av Djungelbandet. Vi fick en frisk promenad dit och en väldigt regnig, blöt och blåsig promenad hem. Ett stort beröm till alla våra elever som skötte sig väldigt bra och som kämpade på med gott humör även på hemvägen. Vi är mycket stolta över er!

Det var väldigt roligt att så många hade möjlighet att komma på vår vernissage i tisdags! Här vimlade av folk i korridorerna. Det var varmt och stundtals lite svårt att ta sig fram, men stämningen var ändå på topp. För er som inte hade möjlighet att delta finns en chans att följa vårt arbete genom att titta på den vägbeskrivning som alla besökare fick.

Download (DOCX, 14KB)

Onsdagen bjöd på idrott, orientering, utomhus. Många glada elever tog tag i lektionen med mycket energi. Lasse hälsar och är imponerad av er!

Igår, fredag, fick vi besök av fritidsgården Fenix, som berättade för femmorna om sina sommaraktiviteter under vecka 25 och 26. Det fanns en hel del roligt att välja mellan. För mer info kan ni besöka deras hemsida http://www.almhult.se/fenix
Tänk på att sista anmälningsdagen för aktiviteterna är 19 maj.

På onsdag i nästa vecka är det dags för vår första hjälpen-dag. Alla elever i åk 5 kommer att delas in i  “team” för att sedan besöka fem olika stationer under förmiddagen.

Nästa vecka är det maj och då där det dags för de som sålt majblommor att redovisa sin försäljning och lämna tillbaka de man inte lyckats sälja. Vi hjälper till med redovisningen av pengarna här i skolan om det behövs. Lämna allt till respektive mentor.

Info mm till vecka 18

Måndag 1/5
Lovdag

Tisdag 2/5
Läsläxa

Onsdag 3/5
Första hjälpen-dag
So-begrepp

Torsdag 4/5
Sv: diktamen “Explosionen”
Eng: fraser dåtid (stencil)

Fredag 5/5

Andra inplanerade aktiviteter:
11/5    Friluftsdag åk 4-6
13/6   Kommunmästerskap i friidrott åk 4-6

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *