5c, veckobrev 170524

Hej!

Tyvärr blev det inget veckobrev förra veckan, eftersom jag var hemma och vabbade både torsdag och fredag.

I fredags hade klassen matteprov och jag har tittat igenom dem och sett att klassen gjort mycket bra ifrån sig. Jag blev väldigt glad när jag såg att så många faktiskt tagit till sig det här med att kolla rimligheten i sina svar! Stort beröm till eleverna för de fina redovisningarna också, som det blivit så duktiga på nu! En annan positiv sak som jag blev väldigt glad över är att alla (förutom de som var sjuka/frånvarande i torsdags) hade lämnat in sin faktatext i tid till mig. Toppen! Jag blev så glad så jag bestämde mig för att bjuda klassen på en liten fika idag som lite uppmuntran.

Under tiden vi fikade pratade vi en del om hur vi vill att det ska vara i klass 5 C för att vi ska trivas så bra som möjligt tillsammans. Vi tog även upp vad som kan såra, göra andra ledsna, kränkta eller arga.  Det blev en väldigt nyttig diskussion, som fortsatte en stund in på SO-lektionen också. Min tanke är att följa upp det vi pratade om framöver under mentorstiden.

Idag var bibliotekarien My inne i klassen och höll en kort information kring sommarlovsboken. Det fungerar som vanligt. Eleverna lånar och läser fem böcker under sommarlovet och skriver upp titlarna på en lista. De redovisar en av böckerna på något sätt och får då ett presentkort som kan bytas in mot en bok på avslutningsfesten.

Läxorna har det blivit lite si och så med när det försvunnit lite dagar, så i nästa vecka blir det lugnt på den fronten.

Läxor mm till vecka 22
De elever som ej var närvarande i torsdags – skriv färdigt faktatexten och dela den med Cissi (cecilia.winlund@almhult.se)

Mån 29/5
Tis 30/5
Idrott   
Onsdag 1/6
Torsdag 2/6
Sv – läsförståelsehäfte “Lasse-Maja”
Idrott
Fredag 3/6

Ha en trevlig helg!

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.