Sommarbrev 5b

Hej!

De sista skolveckorna har varit intensiva när det gäller skolarbetet, men vi har också         sammanfattat läsåret och haft lite andra aktiviteter.

Nu närmar sig skolavslutningen och det är dags att summera detta roliga, utvecklande och kunskapsberikande läsår tillsammans. Ni har fantastiska barn som skänker mig mycket glädje, positiva förväntningar och utmaningar. Jag känner mig stolt över att få vara med och leda den utvecklingen tillsammans med övriga undervisande lärare i klassen.

Det känns som om vi nyss startade upp i augusti och så är det redan dags att ta sommarlov. Om jag tittar i backspegeln blir jag imponerad över hur mycket vi har hunnit med. Ett av de roligaste minnena är att vi kom vidare i Vi i femman och de tävlingskvällar vi hade på Radio Kronoberg. På lektionstid har vi arbetat hårt med att träna på ”The big five”, analys-, kommunikativ-, metakognitiv-, procedur- och begreppsförmågan. Det är inte enkelt, men barnen har tagit till sig tänkesättet och utvecklats rejält.

Nästa läsår erbjuder många utmaningar som nya skolämnen (hemkunskap), nya lärare, nytt klassrum, betyg och nationella prov.  När det gäller ledighet beviljas det endast undantagsvis de dagar det är nationella prov och för er som planerar att resa nästa läsår, kommer provdatumen redan nu. De muntliga proven genomförs i smågrupper vid olika tillfällen, exakt datum för dessa meddelas senare.

Ämne Delprov Vecka Provdatum
svenska, svenska som andraspråk A 45-50 6 nov – 15 dec 2017
svenska, svenska som andraspråk B1+C1 6 ti 6 feb 2018
svenska, svenska som andraspråk B2+C2 6 to 8 feb 2018
matematik A 45-50 6 nov – 15 dec 2017
matematik B+C 15 ti 10 apr 2018
matematik D+E 15 to 12 apr 2018
engelska A 45-50 6 nov – 15 dec 2017
engelska B 18 on 2 maj 2018
engelska C 18 fr 4 maj 2018

När det gäller den vunna resan till Kolmården återkommer jag med mer information om datum och så vidare framöver.

Eftersom vi vet hur viktig läsningen är och att man tappar en hel del om man inte håller igång läsningen över sommaren, har vi pushat barnen att låna fem sommarlovsböcker. För de som vill har vi tänkt prova en ny variant i år på hur man kan redovisa vilka böcker man läst. För eleverna innebär det att de kan gå in på webbsidan Jag har läst och fylla i ett formulär för varje bok de läser. Jag som lärare kommer då att få ett vykort skickat till mig under sommaren för varje bok någon i klassen har läst, vilket jag tycker skulle vara jättetrevligt! Vi kan sedan använda de ifyllda vykorten som redogörelse för böckerna och lämna till bibliotekarien efter sommarlovet, istället för att fylla i den vanliga listan om sommarlovsböcker. Mer info till er föräldrar om den här sidan och om vikten av att hålla igång läsningen hittar ni här: Jag har läst – föräldrainfo
J
ag hoppas på många vykort!  (Min mailadress; anette.nilsson2@almhult.se)

Idag känns det långt till skolstarten i augusti men jag vill ändå passa på att önska era barn välkomna tillbaka till skolan och klass 6B den 21 augusti kl 8.00.

Avslutningsvis vill jag önska Er alla en riktigt härlig sommar och tacka för ett mycket gott samarbete!

Anette

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.