Klass 6b, veckobrev 2017-0824

Terminen har startat på bästa sätt med stort engagemang och lust att lära. Det känns toppen att träffa alla igen!

I måndags fick klassen skriva ett brev till sig själva, som handlade om sina förväntningar inför sexan (t ex vad de ser fram emot och vad de är oroliga för). Brevet har jag lagt i ett kuvert och sedan får de tillbaka det sista dagen i sexan. Det ska bli spännande att se deras reaktioner när de läser breven igen! Vi tittade också på en film om studieteknik och vikten av att fokusera på en sak i taget och att repetera för att befästa ny kunskap.

I klassrummet sitter eleverna nu i grupper om fyra eller fem, vilka vi kallar hemgrupper. Eleverna i varje grupp har fått varsin färg (grön, blå, rosa eller orange). De olika färgerna kommer att ha lite olika roller i gruppen och i samarbetsövningar. De nuvarande placeringarna behåller vi i ca 4-6 veckor och sedan byter vi. Jag kommer att berätta mer om tankarna bakom arbetssättet på föräldramötet.

På tisdag 29 september kommer vi att på eftermiddagen vara i Bökhult tillsammans med kommunens alla elever i åk 4-6 för att lära oss mer om livräddning. De som har med cyklar till skolan får utan sällskap av vuxna cykla fram och tillbaka. De barn som åker buss går tillsammans med mig och Cissi till Bökhult. Skolbussarna hämtar dem sedan kl 14.15 i Bökhult.

Ni som önskar att ert barn ska studera modersmål får säga till mig så får ni en blankett att fylla i. Detta gäller även om man studerat språket tidigare.

På svenskan kommer vi ett tag framöver att ha fokus på att läsa och skriva berättande text. Vi har också börjat att läsa boken Kensukes rike som kommer att vara läsläxa ett antal veckor.

I so lär vi oss om de Europeiska länderna och att beskriva, jämföra och analysera. Vi kommer att jobba med geografi till första veckan i oktober och eftersom det är en hel del namngeografi och begrepp som ska nötas in, är redan datum för prov och läxor inplanerat. Följande gäller:
Fredag v 37 (15/11) läxförhör begrepp
Fredag v 39 (29/11) prov länder och huvudstäder
Fredag v 40 (6/10) prov hela området
När det gäller att träna på länder och huvudstäder får eleverna hem två olika kartor över Europa och ett papper med namnen på. Man kan också träna på allt möjligt som har med geografi att göra på online.seterra.com/sv.

I matten koncentrerar vi oss nu i början på decimaltal. Vi fortsätter också med arbetsschema så att alla vet vilka uppgifter de ska räkna i boken och när det ska vara klart. Detta bl.a. för att barnen lättare ska få struktur och överblick över vad de förväntas göra på lektionstid.

I no har eleverna fysik med inriktning på universum samt tränar på att skriva labbrapporter.

I bild kommer vi att träna på grunderna i olika tekniker för att skapa rumslighet, nyanser och strukturer. Vi kommer också ge igenom grunderna för enpunkts- och tvåpunktsperspektiv.

I både textil- och träslöjd kommer hållbar utveckling och återbruk att vara ett genomgående tema.

Målen för ämnenas olika arbetsområden hittar ni här på bloggen under 6b, Måldokument 6b. När det gäller Europa finns även en lärmatris.

Vecka 35
Måndag
:
Tisdag: No: Kunna rubrikerna i en labbrapport
Ma: Kunna innebörden av kapitlets matteord
Bökhult kl 12.15 – 14.00
Onsdag: Sv: Kensukes rike kap 1-2 + uppgifter
Torsdag: Eng: Kunna skriva och berätta tre meningar som finns i deras skrivböcker
Fredag:

Inplanerade aktiviteter:
29/8   Livräddardag i Bökhult 12.15 – 14.00
2/9      Sommarlovsboken på biblioteket
13/9    Skoljoggen
26/9   Föräldramöte
28/9   Studiedag

Följande busstider gäller för detta läsår:

GDE Error: Requested URL is invalid

Mvh

Anette

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.