6c, veckoinfo 170922

Hej!

Idag är jag hemma med min förkylda dotter, men hoppas att dagen har går bra i skolan. Den här veckan har vi gjort den första utmaningen i Make IT flow! Se gärna inlägget på första sidans flöde. När jag publicerade det kom jag på att jag glömt berätta för er att Eila  (som hade klassen på elevens val) nu lämnat sin tjänst och att en ny lärare tillträder den 2 oktober. Jag återkommer med hennes namn. Medan vi inväntar den nya läraren har Lars Hultqvist, trogen gammal Klöxhultslärare och numera pensionär, ryckt in som vikarie. Han kommer även att följa med oss när vi åker till Huseby på onsdag i nästa vecka.

I Huseby kommer vi få se utställningen ”Teknik – då, nu och imorgon”I utställningen får vi följa teknikens utveckling från gamla Huseby till teknikens avgörande roll för människor som befinner sig på flykt. Vi kommer att förbereda ossl genom att titta på en film tillsammans i skolan. Vi har fått information om att delar av utställningen kan beröra och väcka känslor hos eleverna. Därför kommer alla få ett informationsblad med sig hem. På informationsbladet beskrivs utställningen och vad eleverna varit med om. Kanske leder onsdagens utflykt till fortsatta samtal, både i skolan och i hemmet.
När vi besöker utställningen får vi inte ha ytterskor eller ytterkläder på. Däremot kan en tjockare tröja och ett par inneskor vara bra att ha med sig.
Från skolan kommer vi få med oss lunch, dricka och frukt, därför måste alla ha med sig tallrik/matlåda samt bestick. Under dagen kommer vi även besöka Naturum som är en del av Huseby där vi får lära oss mer om länets natur, friluftsliv, kulturhistoria och besöksmål. Detta kommer att kombineras med praktiska experiment och undersökningar med lek och spännande berättelser. Den delen kommer att ske utomhus, så se till att ha kläder efter väder, och tänk på att det inte är någon värme på morgonen så här års, så lite extra varma kläder kan vara bra! Vi väntas komma tillbaka till skolan strax före 15.00, skoldagen blir alltså lite längre än på ordinarie schema. Skolskjutsbarnen kan åka med den senare turen hem.

Om ni inte anmält er till föräldramötet på tisdag än, så påminner jag en sista gång. Skicka bara ett mail till mig (cecilia.winlund@almhult.se). På torsdag nästa vecka har eleverna studiedag.

Läxor mm till vecka 39

Mån 25/9    Idrott

Tis 26/9       NO – begrepp i skrivboken (komet, meteor, meteorit etc), Föräldramöte 18.00-ca 19.30

Ons 27/9     Huseby hela dagen, Eng – Uppdrag på studentlitteratur.se

Tors 28/9    Studiedag

Fre 29/9      SO – prov på länder och huvudstäder i Europa

Kommande aktiviter mm:
26 september – Föräldramöte 18.00-19.30. Glöm inte att anmäla/avanmäla!
27 september – Besök på utställning i Huseby (Mot nya höjder)
28 september – Studiedag
29 september –  SO-prov länder och huvudstäder
5 oktober – SO-prov hela arbetsområdet (Europas länder)
6 oktober – Simning, Haganäs
19 oktober – IsaNina visar och pratar om Musically
30 oktober – Black Forest (Skapande skola) på Ikea aktivitetshus
7 november – Hemkunskapsprov
11 november – Workshop Black Forest

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *