Besök på Huseby Bruk

Vilken lyckad dag det blev på Huseby Bruk!

Bussen hämtade upp oss på skolan och släppte av oss i Huseby strax före kl 09.00. Väl på plats möttes vi av personal och delades upp i två olika grupper. Den ena gruppen fick starta med ett besök i Naturum där de fick uppleva naturen på en massa olika sätt. Det innebar bland annat att lägga sig och titta upp i himlen och studera trädkronorna, blunda och lyssna på naturens ljud, doppa ner näsorna i gräset och lukta på naturen samt smaka på den i form av ett te som kokts på blad från rönn. Eleverna fick också känna på olika naturföremål och beskriva dem för gruppen samt försöka återskapa eller efterhärma naturens uppfinningsrikedom på olika sätt, detaljstudera omgivningarna med hjälp av lupp samt känna på träden med förbundna ögon. Tyvärr hade nog inte läraren vaknat till ännu för hon glömde att dokumentera allt från start, men ett par bilder härifrån blev det trots allt!

Vid lunchtid möttes de två grupperna på nytt och den medhavda lunchen verkade smaka toppen!

Grupperna bytte sedan plats med varandra och deltog i nästa del.  Den andra delen av dagen bestod av ett besök på utställningen “Teknik-då, nu och imorgon. Där fick vi lyssna på vår guide som berättade om teknikens utveckling. I delen “I’m Alive” fick vi höra berättelser av nyanlända som kommit till Sverige och teknikens betydelse för dem. Där fick vi även titta på en film från ett av världens största flyktingläger Sidra, genom VR-glasögon! Vilken upplevelse!

Konstutställningen “Människan och trädet” av Susanne Demån var nästa anhalt. Musik, skulpturer, tavlor och installationer skapade en mäktig stämning i den gamla masugnshallen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Därefter fick vi delta i en Maker-verkstad där uppgiften var att bygga en båt som kunde flyta och förflytta sig. Båten skulle även döpas innan den sjösattes i Medelhavet.

Det resulterade i många härliga skapelser!

Sedan var det dags att bege sig hemåt igen. Eleverna fick mycket beröm för både sin samarbetsförmåga och för att de skötte sig så bra under hela besöket!

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18, Make IT Flow. Bokmärk permalänken.

1 svar på Besök på Huseby Bruk

  1. Caroline Schough skriver:

    Hej 6c,

    Tack för att ni kom och besökte vår utställning Teknik- då, nu och imorgon samt Naturum. Ser fram emot att följa ert arbete med Make it flow!

    Mvh
    Caroline Schough

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.