6c, veckoinfo 171006

Den här veckan har vi tittat på filmen “Sanning eller konsekvens” och ska nu jobba vidare med att jämföra bok och film med varandra. Vi har även börjat planera klassens gemensam skräcknovell som kommer att utspela sig i Huseby slott. Parallellt med den gemensamma skräcknovellen planerar eleverna en egen berättelse, som de kommer att börja skriva på i nästa vecka.

Idag har vi haft matteprov på kapitel 1 och 2 (decimaltal, procent och sannolikhet) och eleverna visade vilka kämpar de är och gjorde verkligen sitt allra yttersta. Nu håller jag alla tummar jag har för att det har gått bra! Nästa arbetsområde blir geometri. (Se måldokumentet)

So-provet är också avklarat och många lyckades mycket bra. Särskilt roligt är det att se att några verkligen har lyft sig den här terminen och det är så roligt att få glädjas med dem och deras framgångar. För de som inte riktigt nått upp till målen än, kommer en ny chans till komplettering på onsdag nästa vecka. De elever det berör har haft ett samtal med Anette kring det idag och även fått en matris med sig, där man kan se vilka kunskapsområden som behöver kompletteras. Berörda elevers föräldrar är även meddelade via mail. I so är det sedan dags att lämna Europa och fortsätta med religion och islam (se måldokument).

Nästa vecka avslutar vi arbetsområdet “Universum” i fysik med en diagnos och veckan därpå kommer vi att fortsätta med kemi och “Ämnen runt omkring oss”. I teknik arbetar vi vidare med hållfasthet.

Hoppas ni får en riktig trevlig helg! Vädret ser i alla fall lovande ut just nu!

Läxor mm till vecka 41

Måndag 9/10
Idrott

Tisdag 10/10
NO – diagnos “Universum”

Onsdag 11/10
Sv – läslogg jämför film/bok enligt frågor i gröna rutorna

Torsdag 12/10
SO – läs s. 78-81 i religionsboken

Fredag 13/10
Idrott

Kommande aktiviter mm:
10 oktober – NO-diagnos
Vecka 42-43 – Utvecklingssamtal
19 oktober – IsaNina visar och pratar om Musically
Vecka 44 – Höstlov
30 november – Black Forest (Skapande skola) på Ikea aktivitetshus
7 november – Hemkunskapsprov
11 november – Workshop Black Forest

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.