Information inför åk 7

Planeringen inför att eleverna ska börja i åk 7 är i full gång och här är en översikt över de aktiviteter som hittills är fastställda:

. Tidsplan, information och blanketter skickas ut under januari 2018 av Linnéskolan till alla elever i åk 6.

. Lärare och elever från Linnéskolan besöker våra klasser den 5 mars för att berätta om hur det är att vara elev där.

. Det är öppet hus på Linnéskolan den 13 mars kl 17-19 och alla är välkomna att träffa elever och lärare. Det är ett bra tillfälle att se lokalerna, träffa olika lärare och ställa eventuella frågor.

. Om man INTE önskar gå på Linnéskolan i åk 7 ska en blankett om önskat skolval lämnas till nuvarande mentor senast den 14 mars. Detta för att Linnéskolan ska få en överblick över antalet elever kommande läsår och också kunna beräkna hur många klasser de ska starta upp i åk 7.

. Den 24 januari besöker lärare i spanska, franska och tyska oss för att ge information om språken samt låta eleverna prova på.

. Vi mentorer kommer att i början av terminen skicka hem blankett för språkval och dessa ska vi ha ifyllda tillbaka senast den 14 februari.

. De nya klasserna kommer att bildas genom att kuratorerna på nuvarande skola tillsammans med kurator på Linnéskolan sätter samman nya klasserna med hänsyn till både sociala- och kunskapsmässiga aspekter. Eleverna ska alltså inte önska vilka elever de vill ha med sig till nya klasserna! I juni får eleverna hemskickat information om de nya klasserna.

. Den 13 juni blir det en aktivitetsdag på Linnéskolan där de nya klasserna träffas. För de som åker skolbuss ska de vara ombokade så att de kan åka direkt till Linnéskolan denna dag.

. Schema och information om de nya mentorerna får ni hemskickat via brev innan skolstart i augusti.

Mvh
Anette, Camilla & Cissi

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *