6a, Veckoinfo 2018-03-09

Hej!

Anmälan till mässan (rosa lapp) skulle lämnas in senast igår fredag, men det finns en sista chans att anmäla sig fram till kl 9.00 på måndag. Många är intresserade av mässan och vi behöver veta hur många som kommer för att kunna beställa fika till alla.

I måndags fick vi besöka av Lisa, mentor på Linnéskolan, samt två elever. De berättade lite om hur det är att vara elev där, samt om det nya mentorskapet. Lisa berättade att hon, tillsammans med Sara, kommer att finnas där till hjälp för blivande sjuor. Lisa och Sara kommer närmast från fritidsgården Fenix.

På tisdag 13/3 har Linnéskolan öppet hus kl 17-19 för de elever och föräldrar som vill se lokalerna och träffa personal som jobbar där. Onsdagen den 14/3 behöver vi ha in blanketten om önskat skolval för de elever som INTE önskar gå på Linnéskolan.

Jag vill påminna om att senast fredagen den 16 mars ska eleverna ha med sig slöjdsaker de gjort förra terminen. Allt ska vara märkt med namn och klass så att inget försvinner.

På torsdagen i v 12, 22/3, har klassen prov om Frihetstiden och Gustav III:s välde. För de som vill repetera kan de två häftena med fakta, frågehäftet samt anteckningar läsas.

Prov i hemkunskap, 23/3. Eleverna ska känna till olika begrepp, hur man kan variera och få nyttiga måltider samt tillagning av pasta, ris och potatis. För att träna kan elever gå igenom häftet “Mat, måltider och hälsa” samt filmer från undervisningen.

Kommande aktiviteter mm
13 mars – öppet hus på Linnéskolan kl 17-19
14 mars – inlämning blankett om skolval
20 mars – mässa på skolan kl 14.30-16.00
22 mars – prov i historia
23 mars – prov hemkunskap, varierade och nyttiga måltider
3 april – studiedag
10 april – np matematik
12 april – np matematik
vecka 13 – påsklov
30 april – lovdag
2 maj – np engelska
4 maj – np engelska
11 maj – lovdag
13 juni – aktivitetsdag på Linnéskolan
15 juni – skolavslutning

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.