6c, veckoinfo 180420

Idag har alla fått redovisa sina muntliga presentationer av en jämförande text (test av två olika produkter) och det gick toppenbra! Många elever tycker det är riktigt nervöst att redovisa inför en grupp, men de är så modiga och utmanar verkligen sig själva. Imponerande! Nästa vecka kommer vi att börja jobba med det sista arbetsområdet i svenska som handlar om poetisk text. Se måldokumentet för mer information. 

GDE Error: Requested URL is invalid

I torsdags rättade vi klart de nationella proven i matte och nu är vi i full gång med att sammanställa resultaten. Under veckan som kommer har jag lovat att eleverna ska få reda på hur det har gått. På utvecklingssamtalen i maj (jag återkommer inom kort med tider) kommer ni föräldrar få tillfälle att titta igenom samtliga nationella prov som gjorts och får då även ta del av elevernas resultatprofiler mm.

Vecka 18 är det dags för nationella prov i engelska. På onsdag fm den 2 maj gör eleverna läsförståelsetest (70 min+ instruktioner) sedan kommer de att ha en rast och därefter är det dags för hörförståelsetest (45 min + instruktioner). Den sista delen görs på fredag fm den 4 maj, då det är dags för dem att skriva en text (45 min + instruktioner). Mer detaljerad information om exakta tider och anpassningar kommer i nästa veckas infobrev.

Läxor mm till vecka 17
Måndag 23/4
Samling hos 6C – genomgång av skolavslutningsprogram
Idrott ute

Tisdag 24/4

Onsdag 25/5
Eng – läs din text om USA, skriv stödord och träna på att återberätta det viktigaste muntligt i smågrupper

Torsdag 26/5
Mu – kunna delarna på trumsetet (gäller de som ej hade förhör v 16)
https://wordwall.net/resource/186337/music/trumsetets-delar-ver-1
https://musikrumrickard.blogspot.se/2017/11/trumsetets-delar.html
http://musikrumrickard.blogspot.se/2017/11/digitalt-trumset-delar-1.html

Fredag 27/5
SO – kunna “vattnets kretslopp”
Idrott ute

Kommande aktiviteter mm
30 april – lovdag
2 maj – np engelska
4 maj – np engelska
11 maj – lovdag
24 maj – LUNE-dagarna, Lund
13 juni – aktivitetsdag på Linnéskolan
15 juni – skolavslutning

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.