6b veckoinfo 2018-04-20

Hej!

I torsdags rättade vi klart de nationella proven i matte och nu är vi i full gång med att sammanställa resultaten. Under veckan som kommer har jag lovat att eleverna ska få reda på hur det har gått.

Vecka 18 är det dags för nationella prov i engelska. På onsdag fm den 2 maj gör eleverna läsförståelsetest (70 min+ instruktioner) sedan kommer de att ha en rast och därefter är det dags för hörförståelsetest (45 min + instruktioner). Den sista delen görs på fredag fm den 4 maj, då det är dags för dem att skriva en text (45 min + instruktioner). Mer detaljerad information om exakta tider och anpassningar kommer i nästa veckas infobrev.

I svenska har vi börjat ägna oss åt poetiska texter genom att först läsa och tolka olika dikter för att sedan få skriva egna. (Se måldokument här på bloggen).

I samband med de nationella proven såg jag att ett flertal elever har lite svårt med procenträkning så därför har vi börjat repetera och träna på sådana uppgifter. Resten av terminen kommer vi jobba på liknande sätt.

I början på nästa vecka kommer betygsvarningar att skickas ut till berörda elever och vårdnadshavare. Ni får hem två ex och vi vill att ni senast 4 maj lämnar tillbaka ett påskrivet exemplar till mig.

Läxor mm vecka 17

Måndag 23/4

Tisdag 24/4

Onsdag 25/4

Torsdag 26/4
Eng – förbereda stödord om USA och träna på att kunna återberätta text

Fredag 27/4
So – vattnets kretslopp

Kommande aktiviteter mm
30 april – lovdag
2 maj – np engelska
4 maj – np engelska
11 maj – lovdag
24 maj – Resa till Lund
7 – 8 juni – skolresa
13 juni – aktivitetsdag på Linnéskolan
15 juni – skolavslutning

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.