6c, veckobrev 180427

I veckan som gått har alla elever fått hem en blankett med betygsvarningar. Även de elever som inte fått några varningar har fått hem blanketten, men då utan att någon ruta är ikryssad. Det betyder att man kommer att få betyg i samtliga ämnen. Dessa blanketter behöver inte lämnas tillbaka med underskrift.

Om man har ett kryss på något ämne så betyder det att det finns en risk att man inte når ett godkänt betyg i ämnet. Kod 2 betyder att man riskerar att inte få betyg, för att man ligger på gränsen till eller inte når upp kunskapsmålen. Kod 3 * betyder att ämnet inte är avslutat och eller att bedömningen ännu inte gjorts och att eleven tidigare kan ha legat på gränsen i detta ämne. Ett exemplar av blanketten undertecknas av vårdnadshavare, som en bekräftelse på att ni har mottagit den och lämnas åter till mentor.

Vecka 20 kommer jag att börja med terminens utvecklingssamtal. Fokus kommer att ligga på de nationella proven. Ni kommer då få tillfälle att titta igenom dem och elevernas kunskapsprofiler under samtalet. Skulle ni inte kunna komma den uppsatta tiden kan ni boka en reservtid eller byta med någon annan. Tiderna bifogas i ett mail till er.

Nästa vecka är det dags för nationella prov i engelska enligt följande schema:

Onsdag 2 maj
8.15 – 8.25    Instruktion
8.25 – 9.35    Delprov B1 – reading (läsförståelse)
9.35 – 9.55    Utökad tid för elever med extra anpassningar
9.35 – 10.35  Rast med fika (ej godis) i pluggsalen.
10.35 – 10.45 Instruktion
10.45 – 11.30 Delprov B2 – listening (hörförståelse)
11.30 – 12.00 Utökad tid för elever med extra anpassningar

Fredag 4 maj
8.00 – 8.10   Instruktion
8.10 – 8.55   Delprov C – writing (skriftlig förmåga)
8.55 – 9.15    Utökad provtid för elever med extra anpassningar
8.55 – 9.45  Rast med fika (ej godis) på Oasen

Elever med rätt till extra anpassningar kommer att få ett mail hem av mig idag. De extra anpassningarna består av förlängd provtid, uppläsning av instruktioner och uppgifter samt möjlighet att skriva på digitalt verktyg. Inget rättstavningsprogram får dock användas under provet.

Läxor mm till vecka 18

Måndag 30/4
Lovdag

Tisdag 1/5
Helgdag

Onsdag 2/5
Nationellt prov eng

Torsdag 3/5

Fredag 4/5
Nationellt prov eng
Slöjdutvärdering lämnas in eller delas via Office 365
Idrott ute

Kommande aktiviteter mm
11 maj – lovdag
24 maj – LUNE-dagarna, Lund
13 juni – aktivitetsdag på Linnéskolan
15 juni – skolavslutning

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.