6c, veckoinfo 180518

Hej!
Nästa vecka är det dags att bege sig till Lund. Här nedan hittar ni lite mer detaljerad info om resan.

Download (DOCX, 13KB)

Tisdagen den 29 maj kommer klassen att besöka Ikea museum som en del av “Mot nya höjder”-projektet. Vi ska vara där mellan 12.30 -14.00. Vi går dit gemensamt och äter därför lunch lite tidigare den dagen. Dagen avslutas efter utställningen. Det går bra att ta sig hem på egen hand efter besöket, eller gå tillbaka till skolan för att invänta skolskjutsen. Här kommer lite information om utställningen som vi ska titta på.

IKEAS HACK-UTSTÄLLNING

IKEA Museum i Älmhult har nyligen öppnat en ny utställning: IKEA Hacked. Our Products. Your ideas. Här möter du verk av internationella konstnärer, arkitekter och formgivare som använder IKEA-produkter för att skapa olika konstverk. Du kan sy egna kreationer och bygga dina egna konstverk av överblivna IKEA-produkter. Du kan också prata med några av konstnärerna i utställningen som är på plats i Älmhult.

Varför heter utställningen Hacked? Jo, IKEA-hack är ett ord för fenomenet där människor använder IKEA-produkter på sitt eget sätt.

MAKER-BUSSEN KOMMER TILL IKEA MUSEUM

Eleverna också får ta del av Mot nya höjders maker-buss Maker tour som tillfälligt kommer till IKEA Museum. Du har säkert gått in i ett rum och så tänds en lampa automatiskt. Eller så har du hört ett billarm gå igång. Men hur fungerar dessa typer av sensorer egentligen? I Mot nya höjders Maker tour får eleverna bland annat testa Little bits där de kan styra elektriska signaler. Beroende på vilken typ av sensor som används, kan eleven bestämma när det ska hända något. Genom att koppla in en annan komponent i kretsen kan eleven skapa en reaktion i form av ljud, ljus eller rörelse. Skolan ska öka förståelsen för vår omvärld och all teknik som finns runt oss. Little bits är ett spännande
material som gör det möjligt att på ett enkelt sätt experimentera med sensorer och andra komponenter för att förstå hur det fungerar.

Hoppas ni får en trevlig helg allihop!

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *