4c, Veckobrev 2018-09-07

Hej!

Ett stort tack till er alla som kom och hälsade på och hämtade era barn i Boastad!

I svenskan kommer eleverna från och med denna vecka att ha läsläxa till onsdagarna. I sin läslogg finns inklistrat vilka sidor de ska läsa i boken samt någon/några uppgifter de ska svara på och skriva ner. Svaren ska bestå av hela meningar och ska vara noggrant skrivna med stor och liten bokstav samt skiljetecken på rätt ställe.

Nästa vecka (37) och måndag tisdag veckan efter är jag ledig då jag dels studerar specialpedagogik och dels ska åka på semester. Min vikarie kommer på samtliga lektioner vara Lars Hultqvist som när han inte vikarierar är pensionerad mellanstadielärare.

Tisdag och onsdag den 18-19 september får klassen besök av personal från Ljungby sagomuseum. Eleverna kommer att i en och en halv dag delta i olika berättarverkstäder där målen är att de ska lära sig lyssna aktivt, träna sin muntliga förmåga samt bygga upp och utveckla en berättelse. På onsdagen kommer eleverna i 4c få framföra sina sagor för barnen i sin fadderklass, 1c. Det ska bli roligt och spännande att få lyssna på. Vi kommer längre fram under läsåret också göra ett besök på sagomuseet i Ljungby.

I och med att jag ska vara borta nästa vecka kommer inget veckobrev, så nedan kommer de läxor och aktiviteter jag känner till redan nu för v 38. Alla läxor ska ju eleverna dessutom ha antecknat i sina loggböcker.

Om man vill börja träna i tid och lite då och då så till fredag i v 39, 26/9, kommer läxan att vara landskapen i Svealand. Tisdag i v39, 25/9, är det dags för terminens första matteprov. Det testar det vi tränat på i kap 1 i matteboken och  målen finns på måldokumentet här på bloggen. Vill man träna lite extra inför det är sidorna 44-51 repetition.

Läxor mm till vecka 37

Måndag 10/9

Tisdag 11/9
Idrott – ute

Onsdag 12/9
Skoljoggen – kom ombytta på morgonen
Sv – läsläxa i Syltmackor & Oturslivet + uppgifter (läsloggen)

Torsdag 13/9
So
– kunna namnen på och placera ut landskapen i Götaland på en karta
Eng
– Lyssna och läs texten “I live on Victoria Road” sid 10 textbook. Kunna orden/fraserna Where do you live? , How about you?,  See you, Great! och Bye!

Fredag 14/9
No – anteckningarna om svampar som finns i no-skrivboken.

Vecka 38 (vad jag vet i dagsläget)

Måndag 17/9

Tisdag 18/9
Ingen idrott
Besök av Skapande skola kl 9-14.

Onsdag 19/9
Idrott – ute
Sv – läsläxa i Syltmackor & Oturslivet + uppgifter (läsloggen)

Torsdag 20/9
Eng

Fredag 21/9
Ma – läxpapper med uppgifter som rör prioriteringsregeln

Inplanerat:
12 /9 – Skoljoggen
18/9 – Skapande skola med berättarverkstad hela dagen
19/9 – Berättarverkstad på fm
25/9 – Prov kap 1 i matetmatik
25/9 – Föräldramöte kl 18 till ca 19.30
29/11 – Nobelutställnig, Markaryd
12/12 – Makerbussen

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *