Klass 4a, veckobrev 180907

Hej!

Ännu en vecka har flugit förbi, och veckans höjdpunkt var helt klart vår cykeltur till Boastad. Vilken härlig dag vi hade tillsammans och vilket väder vi fick! Titta gärna på bildspelet i ett inlägg här nedan med bilder från dagen. Trevligt att få träffa så många av er föräldrar också!

Nästa vecka är det dags för skoljoggen. Onsdag den 12/9 kl. 9.00 går startskottet. Eleverna samlas för gemensam uppvärmning på fotbollsplanen kl 8.40. Kom ombytt till skolan.  Åk 4 springer en runda på ca 3 km. Klassen har fått träningsspringa rundan på idrottslektionen den här veckan. Som vanligt finns det möjlighet att skänka en frivillig springslant. Pengarna går till ”Clowner utan gränser” och deras tema 2018 är ”arbete för flickors rätt”.  Det går bra att swisha springslanten till 123-9011263, eller att ta med en peng som samlas in i klassen senast fredagen 14/9. Efter loppet bjuds eleverna på saft. Därefter finns tid för dusch och ombyte.

Till onsdag nästa vecka ska eleverna kunna alla landskapen i Götaland. Nästa utmaning blir att kunna alla landskap i Svealand till onsdag vecka 39.

Idag hade vi vårt första boksamtal i grupp kopplat till läsläxan i ”Snögrottan”. En del elever hade missuppfattat läxan och inte läst alla sidorna, vilket kan vara förståeligt första gången. Därför vill jag vara extra tydlig med vad som ingår i läxan till nästa vecka. Till nästa vecka ska alla elever ha läst kap 5 och 6 (dvs till och med sidan 49). De ska även göra en kort sammanfattning viktigaste händelserna (Vad hände först? Vad hände sedan? Vad hände i slutet?). De elever som inte läst både kap 3 och 4 till idag, får läsa ikapp till nästa gång. De kommer att få möjlighet att göra det på elevens val på måndag. Idag har vi pratat i klassen om att det är viktigt att alla verkligen läser sin läxa eftersom varje grupp är beroende av att alla kan bidra till diskussionerna här i skolan. Nu när vi har haft första boksamtalet tror jag att eleverna också fått en bättre bild över hur vi kommer att jobba vidare med boken framöver.

Jag vill även passa på att berätta att jag under det här läsåret deltar i en uppdragsuppbildning i specialpedagogik 10 p som Älmhults kommun har tagit fram tillsammans med Linnéuniversitetet.  Det innebär att jag kommer att vara borta vid några tillfällen under terminen (ca en dag per månad).  Nu på måndag kommer jag vara iväg på utbildning. Bettan (fritids) kommer att ta hand om klassen på förmiddagen och sedan blir det vikarie på eftermiddagen.

lördag kl 10.00-13.00 är det avslutningsfest för sommarlovsboken på Älmhults bibliotek. Då kan man byta in sitt presentkort mot en valfri prisbok. Har man inte möjlighet att komma då så kan man hämta sin bok någon gång mellan den 10-22 september.

Läxor mm till vecka 37

Måndag 10/9

Tisdag 11/9
Idrott – ute

Onsdag 12/9
SO (geografi) – kunna alla landskap i Götaland
Ma – stencil med subtraktion och multiplikation (frivillig utmaning problemlösning)
Skoljoggen – kom ombytt på morgonen, frivillig springslant

Torsdag 13/9
Sv – läsläxa ”Snögrottan” kap 5-6 + gör en kort sammanfattning av dessa två kapitel i röda skrivboken.

Fredag 14/9
Eng – stencil se nedan (kunna stava sifforna 0-10, kunna uttala och översätta meningarna)
Idrott – ute


Kommande aktiviteter mm
12 september                             Skoljoggen
14 september                             Inlämning hälsouppgift till skolsköterskan
19-20 september                       Berättarverkstad, Skapande skola
25 september                             Föräldramöte 18.00
27 september                             Studiedag

 

 

 

Eng – läxa till vecka 37

I live on Victoria road. Jag bor på Viktoriagatan.
What’s your phone number? Vad har du för telefonummer?
My number is …. Mitt nummer är ….
Can you help me, please? Kan du hjälpa mig, är du snäll?
Zero (oh) Noll
One Ett
Two Två
Three Tre
Four Fyra
Five Fem
Six Sex
Seven Sju
Eight Åtta
Nine Nio
Ten Tio

 

Läxa: Kunna stava till siffrorna 0-10, Kunna uttala och översätta samtliga ord/meningar.
Frivillig extra utmaning: Kunna stava meningarna.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *