4a, Mot nya höjder – Rymdpromenad

Just nu håller vi på att förbereda en rymdpromenad i vårt solsystem. Tanken är att vi ska försöka göra en skalenlig modell så småningom, där vi valt storlek på solen och anpassar avstånd och storlek på planeterna i förhållande till solen. För att utföra beräkningarn har vi använt denna sida http://www.exploratorium.edu/ronh/solar_system/

Nu håller eleverna på att leta fakta och skriva ihop faktatexter om vårt solsystem. Dessa texter kommer sedan att göras om till QR-koder som placeras ut i vårt skalenliga solsystem. Där ska man alltså kunna läsa lite fakta om de olika planeterna, solen, månen mm.

Det blir spännande att se hur det kommer att bli när det är färdigt!

Det här inlägget postades i Klass 4a, Mot nya höjder!, NO. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.