Planeterna – Make space 4c

Vi har nu i par eller tregrupper sökt och skrivit kortfattad fakta om vår måne, planeterna och solen i Vintergatan. Det var bra träning i att söka och hitta trovärdig och lättläst fakta på Internet och i att infoga olika symboler som t.ex. grader i Word.

När faktadelen var avklarad påbörjade vi med utgångspunkt i vår gemensamma storlekstabell på planeternas diameter, att rita. Här kom det in mycket matematik och olika begrepp som cirkel, diameter, radie, passare osv. Det var svårare än vi trodde att räkna ut radien och att använda en passare. Flera grupper fick försöka många gånger innan de fick till en jämn cirkel i rätt storlek. Slutresultatet kommer dock att bli toppen, men först ska vi hitta en “bra” vägg att sätta upp solsystemet på.

Lite bilder från arbetet

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.