Lift off 4c

Parallellt med att vi jobbat med planeterna i vårt solsystem har vi byggt raketer som vi sköt upp i fredags. I samband med det pratade vi om hur en raketmotor fungerar och nästa vecka kommer vi titta på filmklipp på några verkliga raketuppskjutningar.

Avfyringsrampen bestod av en cykelslang trädd på en PET-flaska och när någon hoppade på flaskan så minskade dess volym och luften gicj ut genom slangen och ut i raketen. Spänningen var stor när vi skulle kora den grupp i klassen som byggt den längstflygande raketen.

Tom, Alexander och Svante T har till skillnad mot övriga byggt en PET-flaskeraket med bikarbonatmotor. Trots två försök ville det sig inte då bikarbonaten och ättikspriten bildade för mycket koldioxid alldeles för snabbt så Tom hann inte sätta på korken helt på flaskan innan vätskeblandningen började spruta ut genom öppningen. Tanken var att det skulle dröja lite och att raketen skulle accelerera uppåt så länge som “raketbränslet” strömmade ut.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.