Moonwalk

Idag fortsatte vi vårt rymdtema med ett tänkt scenario där eleverna reste till månen för att besöka en bas, men olyckligtvis kraschade de 150 km från basen. De skulle sedan gå till fots över okänd terräng i 3-4 dagar. Ju mer packning de har med sig desto längre tid tar det.

Uppgiften de sedan fick var att välja bland 16 olika alternativ till utrustning och numrera dem mellan 1-16 efter hur viktiga de var. De tänkte först enskilt, sedan tillsammans med en kompis och slutligen fick varje par registrera sina poäng på menti.com så vi fick fram ett klassresultat.

Efter att vi fått fram en gemensam lista berättade jag “facit”, dvs hur några ingenjörer vid Nasa rangordnat utrustningen och varför.

Det var en rolig och intressant övning som ledde till många heta diskussioner.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.