4b, Geodetisk kupol

En rymdfarkost har inte mycket utrymme för den sorts aktiviteter som man måste utföra vid en längre vistelse på en främmande planet. Astronauterna måste kunna montera en byggnad för vardagliga sysslor. Den lättaste och starkaste konstruktionen är ett nät av trianglar av rör som monteras till ett halvklot, en så kallad geodetisk kupol.

En eftermiddag gjorde vi oss redo för att påbörja bygget av två kupoler. I varje grupp var de 12 elever. Eleverna samarbetade och tillsammans lyckades de skapa de olika kupolerna. För att bygga kupolerna behövdes massor av tejp och en hel del tidningspapper.

Innan dagen var slut hade vi två halvfärdiga kupoler, som byggdes färdiga dagen efter. Det var ett strålande arbete som sedan slutfördes och många var både trötta, varma och stolta för det de gjort.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här inlägget postades i Mot nya höjder!. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.