5a, veckobrev 190830

Stort beröm till klassen som kämpat väl denna vecka, då vi har haft väldigt varmt och dåligt med luft i klassrummet. Måste säga att de är fantastiskt duktiga och verkligen gör sitt bästa och försöker trots att syret ibland tagit slut helt!

Denna vecka har vi genomfört kartläggningstest i svenska (samma tester som eleverna gjorde i åk 4) där vi kollar både läshastighet och läsförståelse. Nästa vecka fortsätter vi även med ett längre och två små korta test i matte. Det handlar främst om taluppfattning och huvudräkningsstrategier. Det är våra speciallärare som ansvarar för denna kartläggning av samtliga elever i åk 5. Resultatet kommer vi att gå igenom under utvecklingssamtalen.

På bloggens startsida hittar ni ett inlägg från uppstarten av elevens val. Alla elever i åk 5 kommer under hösten att delta i projektet ”I have a dream”. Se mer  på http://kloxhult46.vibloggar.nu/2019/08/29/i-have-a-dream/. 
Eleverna i åk 5 a, b och c kommer att arbeta i blandade grupper på elevens val. Varannan vecka arbetar gruppen med  musikprojektet och den andra veckan kommer fokus att ligga på ”Mot nya höjder” som även i höst har tema rymden.

Jag vill påminna om att alla skolböcker  ska kläs, för att skydda från slitage. Det gäller läroböckerna i ma, sv, eng, no och so. Jag har sagt till eleverna att ta hem någon/några böcker i taget under nästa vecka. En del har fått redan klädda böcker i några ämnen. Engelskboken är helt ny för alla elever och måste kläs.

Det har upptäckts att det blivit ytterligare ett fel när det gäller läsårstiderna. Eleverna slutar terminen den 19 december (inte den 20:e som det stod tidigare).

Det finns de som drabbats av löss så här i terminsstarten. Ta gärna en liten extra koll där hemma, så att vi hjälps åt att upptäcka och förhindra spridningen så mycket som möjligt.

Om eleverna inte hunnit med veckans tre uppslag i matteboken (s18-19, 22-23 och 26-27) får de i läxa att göra klart. Jag vill bara förvarna om att det sista uppslaget, som handlar om problemlösning, är riktigt klurigt och svårt. Gör ett försök att lösa uppgifterna, men förstår ni ej eller kommer på hur man ska tänka så behöver ni inte lägga ner en massa kraft och energi, utan strunta helt enkelt i dessa uppgifter. De två första uppslagen vill jag dock att man gör färdigt om man ej hunnit med dem.

Läxor mm till vecka 36

Måndag 2/9
Idrott ute
Läxhjälp 14.20

Tisdag 3/9

Onsdag 4/9
Idrott ute

Torsdag 5/9
Eng:
läs kap 2 + kunna fraserna muntligt och skriftligt (lapp i läxmappen, se även kopia nedan)

Fredag 6/9
Ma:
gör klart veckans uppgifter (se mer info ovan)

Planerade aktiviteter
11 september                        Skoljoggen
16 september                      Science Park, Växjö
26 september                      Studiedag
Vecka 44                             Höstlov
7 november                         Show Klöxhult 40 år
2 december                         Studiedag
19 december                       Terminsavslutning

Homework for week 36

English Swedish
Do you like swimming? Gillar du att simma?
Do you like playing icehockey? Gillar du att spela ishockey?
Do you like riding? Gillar du att rida?
What do you like? Vad gillar du?
What do you do in your spare time? Vad gör du på fritiden?
Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *