5a, veckobrev 191122

I denna gråa novembermånad är det inte så lätt skåda någon stjärnhimmel, så vi skjuter fram den läxan återigen.

Luciaträningen är igång för fullt och vi har nu bestämt rollerna i luciatåget samt vilka som ska spela och sjunga i grupp eller solo under framträdandet. Längst ner i detta inlägg hittar ni information om vilka som ska vara tärnor, stjärngossar och tomtar i vår klass. Tänk på att träna lite extra på texterna hemma så att de verkligen sitter ordentligt. Här hittar du en texter och musik att träna till:

LUCIA-texter och musik att träna till

Klassen har denna vecka fått tillbaka sina NO-prov och det var ett mycket bra resultat i klassen. Jag är väldigt stolt över dem! Jag valde att inte skicka hem provet för påskrift denna gång, istället kommer vi att sätta in provet i deras pärm och så kommer de att få ta med sig hela pärmen hem och visa lite längre fram.

Nästa vecka är det dags för matteprov igen. Det gäller den första delen av geometriområdet som omfattar begreppen de hade i läxa för någon vecka sedan (skärningspunkt, parallella linjer, vinkelräta linjer, fyrhörning, parallellogram, rektangel, kvadrat, rätvinklig triangel, spetsvinklig triangel, trubbvinklig triangel, symmetrilinje, hörn, sida, vinkel) De ska även kunna räkna ut omkretsen samt arean av en rektangel, kunna läsa av och sätta ut punkter i ett koordinatsystem samt spegla en punkt eller ett objekt mot en linje. Vi kommer fortsätta arbeta med geometri ett tag till, men går nu över till det geometriavsnitt som finns i 5a-boken istället.

Se även information från rektorerna om bl a renovering av skolan:

Information från rektorerna

Information ang årets innebandydisco:

Innebandydisco 2019

Inlägg om vårt arbete med ”Mot nya höjder”:

Nebulosa

Programmering med rymdtema

Den här veckans ”Grej of the day” handlade om Raoul Wallenberg. Nästa veckas ledtråd är: Legendarisk drottning och härskare med stora planer.

Läxor mm till vecka 48

Måndag 25/11
Idrott
Läxhjälp

Tisdag 26/11

Onsdag 27/11
Idrott
Mot nya höjder – rita av stjärnhimlen två dagar i rad

Torsdag 28/11
Sv
– stavning m-ljudet, diktamensövning
Eng – förbered skriftlig uppgift (Under lektionstid kommer du att få skriva ett e-mail där du ska berätta om dig själv, din familj, din skola och din fritid. Förbered dig genom att tänka igenom innehållet i din text så att du vet ungefär vad du ska skriva om)

Fredag 29/11
Sv
– läsläxa 6, tre kapitel samt uppgift (se nedan)
Ma – prov kapitel 5 4B-boken Geometri (det vi arbetat med i stencilhäftet)

Planerade aktiviteter
4 december Studiedag
13 december Lucia
18 december Julpyssel
19 december Terminsavslutning

 

Lucia

Tärnor: Wilma, Hallie, Klara, Freja E, Meja, Linnéa, Freja D, Gisela, Majken, Matilda, Charlotte, Maja, Svea, Klara, Penny

Stjärngossar: Milian, Dante, Jonathan, Emilio, Elvin, Molte, Axel

Tomtar: Sophia, Gustav, Isak, Ebbe, Alexander

Läsläxa 6

Du ska läsa tre kapitel i Danny bäst i världen. Det gäller ”Taxin”, ”Hemma igen” och ”Vyssan lull, vagnen av fasaner full”. Tänk på att dela upp läsningen på flera gånger. När du har läst färdigt ska du vara Spågumman och gissa hur boken kommer att sluta och motivera varför du tror så.

Tänk på stavningen, stor bokstav och skiljetecken.

Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *