5b, Veckobrev 20200110

Först vill vi alla börja med att tacka för uppskattningen innan jul. TACK!

Första skolveckan var kort, men intensiv. Vi har hunnit med ganska mycket på dessa få dagar. I onsdags fick eleverna fundera över vilka partier som finns i Riksdagen, deras partiledare, både till namn och utseende. Dessa sammanställdes sedan i en folder. Under torsdagen fortsatte arbetet med Riksdagen. De fick först fundera över vad de redan vet, vad de skulle vilja veta och sedan fick de avsluta med att gå en digitalrundvandring på Riksdagen. Denna rundvandringen finns på https://www.riksdagen.se/sv/upplev/

På elevens val testade vi på digital version av escaperoom. Eleverna fick två-och-två lösa ett digitalt pussel. För att komma vidare var det tvungna att klura ut olika uppgifter. Det kunde t.ex. vara att ta reda på vilka av Gustav Vasas söner som blev kung och vilken siffra de hade i sitt namn. Sedan skulle de addera dessa och multiplicera. Då blev fråga – hur räknar man med I V och X? Vill man testa detta igen är det följande länk: https://docs.google.com/forms/d/10nfTyJf6B27Pyv9A74Q9UOOBW5xdPxwM355uEbgWomc/viewform?edit_requested=true

På måndag är det åter dags för matematikprov. Detta är för kapitel 3 i 5a-boken. Under veckan har vi repeterat och även gjort “Vad har jag lärt mig?. Eleverna har gjort anteckningar och även fått dessa på ett papper.

Download (PDF, 138KB)

Download (PDF, 208KB)

I svenska har vi börjat läsa i en ny bok, ”Amiralens arvinge – Hemligheten på Crampton Rock”. Se måldokument på bloggen.

Mål bokläsning 5b, Amiralens arvinge – Hemligheten på Crampton Rock


Vi har precis börjat läsa i den, men på tisdag kommer de få läxa som då är till tisdagen den 21/1. Läxa kommer att vara att läsa kapitel 3 och 4, samt uppgifter till dessa avsnitt.

Download (DOCX, 4.16MB)

Läxor mm till vecka 3
Måndag 13/1
Ma-prov kapitel 3
Idrott

Tisdag 14/1

Onsdag 15/1

Torsdag 16/1
Idrott
Eng: Läsa och översätta Fun in school, ch 12

Fredag 17/1

Planerade aktiviteter
20 januari                         Miljödag
29 januari                         Studiedag
Vecka 8                            Sportlov
24 mars                             Studiedag
Vecka 15                           Påsklov
14 april                              Studiedag
22 maj                                Lovdag

Det här inlägget postades i 5b veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *