5c, veckobrev 20200207

Nu är äventyret med Vi i femman slut, men längst fram i klassrummet står vår fina silverpokal och på väggen sitter diplomet som vi fått för att vi är näst bästa femma i Kronobergs län! Det har varit en fantastisk upplevelse för hela klassen och som lärare kan jag bara vara stolt över alla.

På svensklektionerna denna termin har vi fokuserat på berättande text med fokus på detektivhistorier. I slutet av förra veckan började eleverna planera sina egna deckare och denna veckan har det skrivits så det stått härliga till. Både igår och idag har ett antal elever  bett om att få vara inne på raster för att hinna skriva klart och trots många “jag kommer aldrig hinna” har jag nu 28 fantastiska deckare att läsa. Nästa vecka ska eleverna få läsa och kommentera varandras berättelser med särskilt fokus på miljöbeskrivningarna. Vi kommer därefter att i I-movie göra spännande trailers som ska göra reklam för deckarna.

På tisdag kommer klassen delas upp i grupper som ska turas om att baka Valentinmuffins tillsammans med hemkunskapslärare Albin. Där får eleverna förutom glädjen med att baka träna på sin förmåga att följa instruktioner och att omvandla olika volymmått. Klassen ska baka till samtliga elever i åk 5 för att sedan bjuda dem och i handling visa altruism, dvs att man är osjälvisk och visar kärlek till andra.

På onsdag har vi ett avslutande prov där eleverna får chans att visa allt de lärt sig om Vasatiden. Några elever har frågat “Vad är det jag ska kunna?” och som vanligt har jag svarat att det är målen för arbetsområdet. De finns publicerade här http://kloxhult46.vibloggar.nu/2020/01/07/mal-vasatiden-5c/
Vill man repetera hemma så är det anteckningar, arbetsblad och sidorna 114 – 115, 118 – 123, 126 – 131 och 139 i läroboken som är det viktigaste.

Nästa torsdag är det dags för matteprov på decimaltal och vi har denna veckan gått igenom det sista och kommer nästa vecka hinna med någon lektion med repetition innan provet. Vill man träna hemma och testa sig själv kan det vara bra att läsa igenom sammanfattningen på s. 63 (s. 64 i Basboken). Repetitionsuppgifter finns på s. 62 och s. 64-65 (Basboken s. 62-63 och 65). Är det något man känner sig lite extra osäker på får man säga till så har jag extra repetitionsuppgifter.

På måndag behöver vi tömma våra elevskåp, eftersom de tillfälligt ska flyttas, då väggarna målas om. Det är därför viktigt att alla har med sig sina skåpnycklar denna dag.

Läxor mm till vecka 7
Måndag 10/2

Idrott
Tömma elevskåpen – ha med skåpnyckel

Tisdag 11/2
Baka Valentinmuffins

Onsdag 12/2
So: 
Prov Vasatiden

Torsdag 13/2Idrott
Ma: Prov kap 1, decimaltal

Fredag 14/2
Sv: 
Boken Jävla Lucia ska vara utläst

Planerade aktiviteter
12 februari                       So-prov, Vasatiden
13 februari                       Matteprov
Vecka 8                            Sportlov
24 mars                            Studiedag
Vecka 15                          Påsklov
14 april                             Studiedag
22 maj                        Lovdag

Det här inlägget postades i 5c veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *