5a, veckobrev 200214

Vilken härlig dag med strålande solsken vi fick som avslut på veckan och inledning på sportlovet!

Under veckan som gått har vi laborerat på no:n och provat på att skriva och följa instruktioner. Vi lärde oss en hel del av våra egna misstag. Det är mycket som kan gå fel under en laboration, men kul hade vi i alla fall. Klantiga Cissi hade varit och handlat och på vägen tillbaka snubblade hon på kanten till sandlådan och oturligt nog gick påsen med riset, förpackningen med saltet och burken med järnfilsspån sönder. Allt for ut i sanden! Hur skulle vi göra för att separera allt från vartannat och få tillbaka ris, salt och järnfilsspån? Varje hemgrupp fick skriva ihop varsin instruktion och materiallista och nästa lektion var det dags att följa någon av de andra gruppernas instruktion och undersöka resultatet.

Vi har nu avslutat vårt arbete med att skriva deckare och alla elever har även fått läsa två andra elevers texter och ge feedback till varandra. Det var en härlig aktivitet i klassrummet när klassen satt och läste varandras texter. Den här gången fokuserade vi på våra miljöbeskrivningar och försökte ge tips på hur man kunde utveckla dem. Efter lovet kommer vi att spela in trailers till våra deckare. Det ska bli så kul!

Efter lovet är det även dags att börja ett nytt kapitel i matteboken. Det är dags att lära sig mer om ”Procent, statistik och sannolikhet”

Önskar er alla en Glad Alla Hjärtans Dag!

Läxor mm till vecka 9

Måndag 24/2 Idrott
Tisdag 25/2
Onsdag 26/2 Idrott
Torsdag 27/2
Fredag 28/2 Eng – stencil ”There is, There are”

NO – s. 88-90
(Mål för sidorna: Veta att allt är uppbyggt av atomer, känna till begreppen och kunna ge exempel på atom, molekyl, grundämne och kemisk förening, förstå att atomer ingår i ett kretslopp, veta att alla ämnen kan finnas i fast, flytande och gasform, veta att alla ämnen har olika egenskaper som t ex kokpunkt och smältpunkt)

Planerade aktiviteter

Vecka 8 Sportlov
13 mars Språkvalsinformation
24 mars Studiedag
Vecka 15 Påsklov
14 april Studiedag
16 april Friluftsdag 4a,5a,6c
22 maj Lovdag
12 juni Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *