5c, veckobrev 2020-02-28

Det märks att vi är inne i årets värsta sjukmånad för denna vecka har många i klassen varit sjuka, men förhoppningsvis vänder det i takt med att solen kommer tillbaka från sin långa och envisa semester.

Vi har idag slutfört inspelningarna av trailers till de deckare som skrevs innan sportlovet och de kommer att läggas upp här på bloggen framöver och vi kommer också visa upp dem för elever i åk 4. Det har varit intensiva men roliga och kreativa svensklektioner hela veckan och eleverna har tagit ett stort eget ansvar för planering, regi och inspelning.

I so fortsätter vi med historia och Stormaktstiden. (Se måldokument här på bloggen). Denna vecka har vi lärt oss om Gustav II Adolf och 30-åriga kriget.

På mattelektionerna har vi  lärt oss om procent och att omvandla tal mellan procentform, decimalform och bråkform. Läxan till nästa fredag handlar om just detta.

Klassföräldrarna genom Jessica Vindstierna hälsar att för att få in pengar till klassresan har alla elever i klassen fått  hem varsin Newbodykatalog med kläder till försäljning. Katalogen med ifylld försäljningslista ska lämnas till Thea måndagen den 23 mars. Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta Jessica på telefonnummer 0709-450950 eller mail vindstierna@icloud.com .

Läxor mm till vecka 10

Måndag 2/3
Idrott

Tisdag 3/3
No: 
s 88 – 91

Onsdag 4/3

Torsdag 5/3
Idrott
Eng: Läsa, översätta och kunna diskutera/svara på frågor om texten “We the Digital Citizens” som man hittar på  www.britishcouncil.org/learn .Vi har jobbat med texten och tillhörande övningar under veckan.

Fredag 6/3
Ma: Ett dubbelsidigt läxpapper

Planerade aktiviteter
12 mars                             Test engelska
24 mars                            Studiedag
Vecka 15                           Påsklov
14 april                             Studiedag
22 maj                              Lovdag

Det här inlägget postades i 5c veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *