5c, information skolarbete

Hej!

Just nu är det många borta på skolan. Flera elever har symtom som halsont, hosta och  feber som ibland kommer och går, och måste därför hålla sig hemma. De elever som var i skolan i går fick inloggning så att de kommer åt alla uppgifter i matteboken och också filmade genomgångar som förklarar ny moment i matematik. Eftersom alla ännu inte har denna möjlighet lägger jag upp några sidor av det vi räknat denna veckan och tipsar också om lite so och no-arbete.

Jag kommer att lägga ut uppdatering till och från så länge vi har så hög frånvaro så att man har möjlighet att ta igen en del hemma, när man är så pass frisk att man kan och orkar. Det är viktigt att inte känna någon press att göra dessa uppgifter när man är sängliggande och febrig, men när man börjar tillfriskna så kanske man orkar jobba lite grann.

I no har klassen denna veckan laborerat i kemi och om man har missat detta kan man på studi.se titta på följande filmer samt göra quizen:
. Vetenskaplig metod kemi
. Vattnets kemiska egenskaper
.Vattnets kretslopp

I so har vi fortsatt  jobba med Stormaktstiden genom att läsa i historiaboken, titta på film, diskutera och göra arbetsblad.

Download (PDF, 272KB)

Download (PDF, 246KB)

Download (PDF, 399KB)

Download (PDF, 557KB)

Download (PDF, 433KB)

Download (PDF, 431KB)


I matten har vi räknat det sista på kapitel två, sannolikhet och börjat repetera inför provet på måndag.

Download (PDF, 279KB)

Download (PDF, 286KB)

Download (PDF, 303KB)

Download (PDF, 285KB)

Download (PDF, 334KB)

Download (PDF, 415KB)

Download (PDF, 232KB)

Det här inlägget postades i 5c veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *