5a, veckobrev 200320

Hej!

Veckan har varit lite annorlunda eftersom så många elever varit borta, runt ett tiotal elever i klassen har saknats under hela veckan. Hoppas att vi får tillbaka några till under nästa vecka och inte behöver skicka hem några nya! Krya på er allihop därhemma!

Eftersom det har varit så många borta, så har jag börjat lägga ut ett inlägg varje dag med lite information om vad vi arbetat med här i skolan. Det kan vara skönt att hålla sig lite uppdaterad om man är hemma under en längre tid och när man börjar känna sig bättre och orkar så kanske man kan ta igen en del av det vi gjort.

Idag har alla elever fått två små visitkort med kontaktuppgifter till vår skolsköterska och till vår kurator. Detta för att man ska veta var man kan nå dem, även när man inte är i skolan, om man har behov av deras råd eller stöd. Vår kurator har även skapat ett instagramkonto samt ett snap-konto för att det ska finnas flera vägar att ta kontakt. De elever som inte var här idag har fått lapparna på sina bänkar, men jag lägger ut info här också.

Till måndag nästa vecka har eleverna fått en musikläxa där de ska analysera sitt ensemblespel. De som varit frånvarande har fått lappen i sina bänkar. Ni får ta göra analysen när ni är tillbaka igen.

På tisdag 24/3 är det studiedag.

När det gäller terminens utvecklingssamtal så avvaktar jag lite med att boka in dem eftersom så många är frånvarande för tillfället. Det är risk att det blir väldigt många ombokningar och inställda samtal som läget är just nu.

Läxor mm till vecka 13

Måndag 23/3 Idrott, läxhjälp
Musik – analys ensemblespel
Tisdag 24/3  

Studiedag

Onsdag 25/3 Idrott

 

Torsdag 26/3 Eng: Förbered dig för att skriva en kort faktatext, genom att tänka igenom vad du ska skriva om. Texten ska handla om något du redan vet/kan något om t ex din favoritsport, en hobby, ett land/en stad, en känd byggnad/person eller något liknande. Tänk igenom om det är några speciella ord/uttryck som du behöver kolla upp i förväg.

 

Fredag 27/3 Ma-prov kapitel 2 Procent, statistik och sannolikhet (se sammanfattning s.119)

 

Planerade aktiviteter

24 mars Studiedag
26 mars Skriftlig text engelska
27 mars Ma prov kapitel 2
Vecka 15 Påsklov
14 april Studiedag
22 maj Lovdag
12 juni Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *