5b, Veckoinformation 2020-03-20

Veckan avslutas med experiment på no:n. Linda testar att förvandla vanligt vatten till läsk. Titta mer på det andra inlägget på bloggen.
Dessutom hade Linda med sig lackmuspapper och de testade PH-värdet på bland annat citron.

Sedan valde Linda att lösa tre-fyra sockerbitar i citronvatten. Vad hände då med lackmuspapperet? Smaken förändrades, men inte PH-värdet. Hur ska man kunna förändra PH-värdet?

Till nästa fredag ska eleverna har lärt sig varningssymboler, s 95, samt titta efter dessa hemma. Dessutom har alla elever fått fem bitar lackmuspapper med sig, som de ska testa på olika produkter hemma. Pappersbitarna ska klistras in i no-skrivboken.

Under veckan har vi avslutat arbetet med kapitel 2 i matteboken. Vill man repetera inför provet, den 25 mars, finns det uppgifter på studentlitteratur och sammanfattning s. 119 (Mera) s. 120 (Bas). Eventuellt gör vi provet redan den 23 mars.

På våra lektioner i svenska har vi fortsatt med att göra trailer, skriva beskrivande texter av händelser och att arbeta med förklarande faktatexter.

I so har vi gått vidare i historien till Stormaktstiden.

Då många i klassen varit sjuka, så finns där övningar på teams. Eleverna kommer in på teams via Office365. För att komma in där loggar eleverna med sin mailadress och det lösenordet som de använder när de loggar in på skolans datorer. På teams och uppgifter finns olika uppgifter, som eleverna kan jobba med. Eleverna kan även se när de olika uppgifterna ska vara färdiga.

I fredags fick alla elever två små visitkort med kontaktuppgifter till vår skolsköterska och till vår kurator. Detta för att man ska veta var man kan nå dem, även när man inte är i skolan, om man har behov av deras råd eller stöd. Vår kurator har även skapat ett instagramkonto samt ett snap-konto för att det ska finnas flera vägar att ta kontakt. De elever som inte var i skolan har fått lapparna på sina bänkar, men jag lägger ut info här också.

Läxor m.m. v. 13
Måndag 23/3
Idrott

Tisdag 24/3
Studiedag

Onsdag 25/3 
Ma-prov

Torsdag 26/3
Eng – uppdrag på studentlitteratur
Sv – läsa “Fröken Europa”

Fredag 27/3
No – kolla varningssymbol + PH-värde

Planerade aktiviteter
24 mars        Studiedag
25 mars        Matteprov (sammanfattning s 119 i boken)
Vecka 15       Påsklov
14 april          Studiedag
20 april         Studiebesök, Älmhults kyrka
22 maj           Lovdag

Det här inlägget postades i 5b veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *