5a, veckobrev 200327

Den här veckan har eleverna i börjat återvända från diverse sjukdomar och förkylningar och de två senaste dagarna har endast tre elever varit frånvarande. Skönt när läget liknar det “normala” lite mer igen. Hoppas nu bara det håller i sig fram till påsklovet!

I går (torsdags) fick vi en lite annorlunda skollunch då maten serverades i portionsförpackningar och i respektive klassrum. Efter en utvärdering bestämdes sedan att 5a och 5c skulle äta sin mat i matsalen under fredagen (idag) och under hela nästa vecka. Övriga klasser i 4-6 äter i sina klassrum. Efter lovet kommer vi prova att alternera mellan klasserna, så att någon årskurs serveras i matsalen och de resterande i sina klassrum. Mer info om dessa ändrade rutiner hittar ni på bloggens första sida.

Den här veckan har vi även börjat spreja av och torka våra bänkar och stolar varje dag, även datorer och skärmar kommer att torkas vid användning.

Nästa vecka påbörjar vi ett nytt kapitel i matteboken som heter “Mätning”, se måldokument här på bloggen.

Jag fortsätter att lägga ut information dagligen (så länge flera elever fortfarande är frånvarande) om vad vi arbetat med i skolan, så att de som är hemma under en längre tid har möjlighet att jobba med en del av uppgifterna hemma, när man är så pass frisk att man orkar.

Läxor mm till vecka 14

Måndag 30/3 Idrott, läxhjälp
Tisdag 31/3  

 

Onsdag 1/4 Idrott

 

Torsdag 2/4 Re: Häftet om Islam

 

Fredag 3/4  

 

 

Planerade aktiviteter

Vecka 15 Påsklov
14 april Studiedag
22 maj Lovdag
12 juni Skolavslutning
Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *